Trippeln 23/1 – Lördagens bästa speltips!

Dagens Trippel

Lördagens godispåse är fullsmockad med karameller från världens frejdigaste fotbollsligor. Vi inleder hela härligheten med ett svenskmöte på tysk mark, studsar vidare till Zlatans strid på San Siro och avrundar med en baskisk kvällsmacka med maränger på.

Spelstopp: 15.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Mainz – RB Leipzig: Över 3,5 mål @ 2,49

Lördagseftermiddagen är tidpunkten då Janne Andersson dukar fram en kokt med bröd framför Viaplay när hans adepter drabbar samman på Opel Arena. Robin Quaison har en del att bevisa för Sveriges förbundskapten, stockholmaren har inte lyckats följa upp sitt fina fjolår i Bundesliga. 13 kassar då är att jämföra med två nu när säsongens nått halvvägs.

Quaisons Mainz har gått riktigt dåligt som lag också, 2-0-torsken i tisdags här hemma mot Wolfsburg innebär att de rödvita inte vunnit en match sedan november månad. En(!) seger på 17 omgångar innebär att Mainz är cementerade under den tyska giljotinen och att ett smärre mirakel vill till för att överleva.

RB Leipzig återfinns i andra änden av tabellen med och har dessutom avancerat till slutspelet i Champions League. Emil Forsberg går mot en ny vår under Julian Nagelsmann, norrlänningen har åter fått en nyckelroll hos “De flygande tjurarna” och tackat genom att bidra med både mål och assist. Linan på 3,5 kassar må vara hög men historien talar sitt tydliga språk. Av de nio senaste mötena mellan Mainz och RB Leipzig har ett slutat med tre mål på tavlan, resten har innehållit ännu fler. 0-5 blev senaste motsvarande möte, det kan mycket väl bli likadant igen.

Fler odds på Mainz – RB Leipzig

Spel: Över 3,5 mål @ 2,49

Tävling: Bundesliga

Plats: Opel Arena

Tid: 15.30

TV: Viaplay

Milan – Atalanta: Milan +0,5 @ 1,59

Sagolika San Siro slår till med stormöte lördagen till ära. När Atalanta lirat en match mindre än Milan återfinns besökarna från Bergamo elva pinnar bakom serieledarna. Efter en tids fina resultat tog Gasperinis blåsvarta grabbar ett steg tillbaka senast, 0-0 hemma mot Genoa är icke godkänt om man ska utmana de stora elefanterna.

Milan tog inget steg tillbaka senast, det gör de ju sällan. De rödsvarta hövdingarna i modemeckat har bara lagts på rygg en gång i Serie A och det var när Juventus kom på besök då Zlatan Ibrahimovic var skadad. 2-0-triumfen mot Torino här hemma följdes upp med samma siffror mot Cagliari på Sardinien när Mister Zlatan satte båda baljorna.

Atalantas favoritskap ter sig överdrivet i ljuset av Zlatans återkomst samt det faktum att Stefano Pioli visat sig kunna laborera i laget och ändå nå ideliga resultat. Flåbusen Saelemaekers är avstängd och några sitter i karantän(Calhanoglü, Theo, Rebic) men Milan ska tveklöst lösa minst en hemmapinne mot ambivalenta Atalanta.

Fler odds på Milan – Atalanta

Spel: Milan +0,5 @ 1,59

Tävling: Serie A

Plats: San Siro

Tid: 18.00

TV: CMore, CMore Fotboll

Alavés – Real Madrid: Alavés +1,5 @ 1,65

Sist men inte minst ska vi inmundiga en kvällsmacka nere på Iberiska halvön. Real Madrid kommer till Baskien med tvivelaktig trend, Zinedine Zidane har huvudbry efter regerande mästarnas svaga insatser under senate månaden. 1-1 mot Elche och 0-0 mot Osasuna i ligaliret följdes av torsk mot Athletic Bilbao i semifinalen av Supercupen.

Marängerna från huvudstaden har tappat mark gentemot serieledande Atlético Madrid inför besöket på Estadio Mendizorrotza. Här väntar ett värdlag som kommer från hemmatorsk mot Sevilla. Där förtjänade dock Alavés en pinne, Joselu ska stå i skamvrån efter sin straffmiss på stopptid.

Det ligger ingen utskåpning i pulpeten i Baskien. Alavés må vara ett bottengäng men det är inte tal om någon sorts slagpåse. Baskerna har släppt in 25 mål på 19 omgångar, det är bättre än många av lagen på övre halvan. När Alavés besökte Madrid i höstas segrade baskerna med 2-1 mot Real. Till denna fakta skall läggas att Zidanes senaste tre besök på blåvitt gräs har slutat med en seger för Alavés och två uddamålssegrar för Real Madrid.

Fler odds på Alavés – Real Madrid

Spel: Alavés +1,5 @ 1,65

Tävling: La Liga

Plats: Estadio Mendizorrotza

Tid: 21.00

TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

Mainz – RB Leipzig: Över 3,5 mål @ 2,49

Milan – Atalanta: Milan +0,5 @ 1,59

Alavés – Real Madrid: Alavés +1,5 @ 1,65

Totalt odds: 6,53

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100