Trippeln 23/5 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Sista smörgåsbordet denna vecka innehåller gott om svenska kamper. Det allsvenska nykomlingsmötet på Örjans Vall blir ruggigt spännande när Degerfors gästar Halmstad. Även Superettan serverar en kamp från Halland innan trippeln blir komplett på fransk mark.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Halmstad – Degerfors: Bortaseger @ 3,39

Vi börjar vår fotbollssöndag på en av Svedalas mest anrika och gemytliga arenor vid namn Örjans Vall. Halmstads BK som vann Superettan förra säsongen har inlett sin återkomst i Allsvenskan på förväntat vis. Redan vid vinterns värvning av gamle grågubben Pelle Olsson gavs en sylvass fingervisning om vad som komma skulle.

HBK serverar ingen champagne, de blåvita hallänningarna står för stenhårt arbete, långa bollar samt när nöden kräver en sjubackslinje. Under söndagen besöks Haglund och Olsson av firma Holmberg/Solberg som står för en helt annan filosofi. Den värmländska gladfotbollen har fallit riktigt väl ut i högsta serien, det gjorde den även på denna arena förra säsongen.

4-1 segrade Degen med när de var i Halmstad under fjolåret, trots att storskytten Victor Edvardsen inte fanns med i den rödvita trojkan. Gästernas spjutspets har gjort succé i Allsvenskan och krönte detta med ett hattrick senast när rivalen Örebro fick smaka på en stjärnsmäll. Degerfors slog IFK Göteborg på bortaplan och målas trots allt ner som tydliga underhundar borta mot HBK som inte imponerat alls lika mycket. Det går inte att blunda för högersidan.

Fler odds på Halmstad – Degerfors

Spel: Bortaseger @ 3,39
Tävling: Allsvenskan
Plats: Örjans Vall
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Falkenbergs FF – Vasalunds IF: Båda lagen gör mål @ 1,73

Ibland går det fort i svängarna, tycker Hans Eklund. Hasses Falkenberg var alldeles nyss Hallands bästa lag men vips så är de gulvita bara trea i sitt eget landskap då Halmstad samt Varberg är uppe i Allsvenskan och härjar. Trots degraderingen valde hemmatränaren att stanna hos FFF med sikte på att studsa tillbaka direkt.

Av de första sex omgångarna i Superettan att döma kan Hasse glömma en allsvensk comeback. Det har varit öppna spjäll i båda ändar, särskilt bakåt, när Falkenberg vunnit två matcher och förlorat övriga fyra fighter. Nu ställs hasses herrar mot det enda gäng i ligan som släppt in fler mål än dem.

Vasalunds IF är Superettans målgladaste sällskap med målskillnaden 7-13. Stockholmarnas framåtlutade fotboll gjorde succé i Norrettan förra året men högre upp i hierarkin har de rödsvarta stött på helt annan typ av patrull. Samtliga av Vasalunds bortamatcher har innehållit mål i båda burar. Sju av de nio senaste tävlingsmatcherna på hemmaplan har slutat likadant för Falkenberg.

Fler odds på Falkenbergs FF – Vasalunds IF

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,73
Tävling: Superettan
Plats: Falcon Alkoholfri Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Stade Brest – Paris SG: Paris SG -1,5 @ 1,68

Ståndaktig sorti sker i snigelätarnas rike där säsongen nått fram till sista omgången i Ligue 1. Stade Brest hänger i en skör tråd då det är ett redigt getingbo nere i bottenträsket. Från Nantes på negativt kval återfinns fem lag ovanför inom ett spann på ynka två pinnar, Brest befinner sig mitt i denna härva.

Med rådande förutsättningar hade de rödvita värdarna kunnat önska sig en avslutning mot ett lag utan något att lira för men det blev dessvärre tvärtom. Paris Saint Germain som brukar vara klara seriesegrare vid typ julafton har denna säsong stött på oanade problem, Pochettinos pojkar ligger bara tvåa inför säsongsavslutningen.

Med en pinne upp till serieledande Lille måste parisarna gå för segern och den uppgiften lär CL-semifinalisten klara av med god marginal. På 37 omgångar har PSG plockat 38 poäng fler än Stade Brest, en klasskillnad som inte går att skoja bort ens för en skojfrisk gubbe som Pelle Olsson. Senast det begav sig på denna arena vann Nantes med 4-1. PSG var här nyligen för att tampas i Coupe de France och då spelade Neymars frånvaro ingen roll när Mbappé lekte hem en 3-0-seger.

Fler odds på Stade Brest – Paris SG

Spel: Paris SG -1,5 @ 1,68
Tävling: Ligue 1
Plats: Stade Francis-Le Blé
Tid: 21.00
TV: Viaplay

Trippeln

Halmstad – Degerfors: Bortaseger @ 3,39
Falkenbergs FF – Vasalunds IF: Båda lagen gör mål @ 1,73
Stade Brest – Paris SG: Paris SG -1,5 @ 1,68

Totalt odds: 9,85

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100