Trippeln 25/9 – SHL-lördag!

Dagens Trippel

Utbudet under lördagen brett, precis som vanligt. Det vimlar av högoktanig sport i Europa, vi har valt att stanna kvar i Sverige där tre fina spel har identifierats i den Svenska Hockeyligan. Dagens trippel inleder i Gävle, fortsätter i Luleå och går i hamn vid den småländska kusten. Lycka till!   

Spelstopp: 15:14

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Brynäs – Skellefteå: Bortaseger @ 1,98

Brynäs tycks ha glömt fjolårets katastrofala säsong. Gästrikarna, som inför denna säsong spåddes husera i botten av tabellen, står på sju finfina poäng efter fyra omgångar och ligger trea i en haltande tabell. Dubbla trepoängare mot Frölunda och Växjö är starka papper, men Mikko Manners svartdressade lag har även tagit stryk av Timrå hemma och Djurgården borta. BIF lyckades för andra gången denna säsong vända ett 0-2-underläge till seger mot Växjö senast. Oula Palve och Nick Olesen visade vägen med tre poäng vardera i 6-4-vinsten, den sistnämnde gjorde sitt första mål i Brynäströjan.

Skellefteå bussar ner till Gävle med två segrar och en förlust i papprena. Vinsten i premiären borta mot Djurgården följdes upp med en 0-2-torsk hemma mot Frölunda. I den senaste omgången var det SAIK:s tur att avgå med en viktoria och nollan bakåt intakt då Leksand fick vända hem till Dalarna med en 0-3-förlust i bagaget. Unge Strauss Mann höll nollan i sin SHL-debut och visade att han tänker ge Gustaf Lindvall en fight om förstaspaden.

Besökarna från Västerbotten har ett betydligt starkare lag på pappret och känslan är att Robban Ohlssons manskap monterar ner hemmalaget. Även om SAIK föll mot Frölunda har laget stått för tre solida insatser rent spelmässigt och har dessutom haft lyxen att vila sedan i lördags. Den raka bortasegern betalar tillräckligt bra för att testas på trippeln. 

Fler odds på Brynäs – Skellefteå >

Spel: Bortaseger @ 1,98
Tävling: SHL
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 15:15
TV: C More

Luleå – Örebro: Under 5,5 mål @ 1,72

Luleå hade inga bekymmer med att städa av Linköping i premiären. Matchen i Coop Arena Norrbotten slutade 5-2 sedan nyförvärvet Konstantin Komarek svarat för fyra poäng. Bulan Berglunds björnar föll sedan med 1-2 borta mot Frölunda, en match som var tight, grinig och med få klara målchanser. Känslan är att det blir en liknande tillställning när Örebro kommer på besök.

Närkelaget har precis som Luleå bara avverkat två matcher, två underhållande och jämna bataljer mot Rögle och Växjö som tyvärr för ÖHK:s del renderat i två nederlag, båda med 2-3. En poäng borta mot de regerande mästarna är dock inte fy skam och Niklas Erikssons gäng är definitivt ett lag för den absoluta toppen av tabellen.

I åtta av de senaste nio matcherna mellan dessa aktörer har det gjorts färre än fem mål under ordinarie tid och med tanke på hur välcoachade lagen är talar det mesta för att det blir en match som präglas av kamp istället för skönspel. Under 5,5 mål till 1,72 är ett mycket smarrigt spel!

Fler odds på Luleå – Örebro >

Spel: Under 5,5 mål @ 1,72
Tävling: SHL
Plats: Coop Norrbotten Arena
Tid: 15:15
TV: C More

Oskarshamn – Frölunda: Över 5,5 mål @ 1,90

På grund av en rad flyttade matcher har Oskarshamn bara hunnit spela två fighter, med en seger över Timrå (5-4) och ett nederlag mot Malmö (2-5) som facit. Båda på hemmaplan ska tilläggas. I förlustmatchen mot Redhawks var “Oket” minst lika bra, men stötte på en stekhet målvakt i Daniel Marmenlind som svarade för flera fantomräddningar. Inte minst i Oskarshamns powerplay, som för övrigt ser riktigt bra ut med bröderna Zohorna och Patrik Karlkvist i fören.

Frölunda har varit det lag som blandat och gett mest under upptakten. Roger Rönnbergs adepter har stått för solida insatser i matcherna mot Skellefteå och Luleå medan man klappat ihop fullständigt mot både Brynäs och Leksand. I torsdags hade Leksands segermarginal (4-2) mycket väl kunnat vara mycket högre om inte Matt Tomkins varit så alert mellan stolparna.

Inför trippen till Småland har Frölunda frågetecken för flertalet backar – Utöver Mattias Norlinder (på camp i Montreal) är Jens Olsson, Filip Johansson och Stefan Elliot tveksamma på grund av skador. Framåt torde dock spelare som Lasch, Spacek och Sundström kunna vaska fram chanser på ett defensvit svajigt IKO. Ni hör var det barkar i Be-Ge Hockey Center – de lutar målglatt lång väg och över 5,5 påsar till närmare dubbeldeg är taget alla dagar i veckan.

Fler odds på Oskarshamn – Frölunda >   

Spel: Över 5,5 mål @ 1,90
Tävling: SHL
Plats: Be-Ge Hockey Center
Tid: 18:00
TV: C More

Trippeln

Brynäs – Skellefteå: Bortaseger @ 1,98
Luleå – Örebro: Under 5,5 mål @ 1,72′
Oskarshamn – Frölunda: Över 5,5 mål @ 1,90

Totalt odds: 6,47

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100