Trippeln 29/1 – Vassaste fredagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Fredagens fotbollsfärd bär genom tre länder, Italien, Frankrike samt Portugal. En underhund och två favoriter bör backas för att haffa dagens bästa trippelspel. Det är i huvudsak mållinorna som ligger i pulpeten när vi har att göra med starka försvar.

Spelstopp: 20.44

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Torino – Fiorentina: Fiorentina Under 0,5 mål @ 3,13

Tjurrusning i Turin är något som ofta förknippas med fredagsmys, det är också vad som ska ske på Olympiastadion. Det handlar om den nedre halvan av Serie A när två lag i poängbehov drabbar samman. Fiorentina slog Crotone senast hemma i Florens men bortaspelet är inget vidare, de lilaklädda har fyra förluster på sina senaste fem utflykter.

Torino lirade 2-2 borta mot Benevento förra helgen och innan dess slutade dusten här hemma mot Spezia Calcio mållöst. Just kryssbenägenhet har varit påtaglig i hemmalägret under vintern, sex av de senaste åtta tävlingsmatcherna för Andrea Belotti och tjurrusarna har slutat med delad ära.

Fiorentinas spel lämpar sig som allra bäst när de får ligga på rulle. Viola manövrerade ut sin rival Juventus strax före jul men mot lägre stående lag har Cesare Prandellis pojkar större bekymmer. Sex av de övriga senaste sju tävlingsmatcherna på bortaplan har Violas målnolla varit intakt. Höstmötet i Florens slutade 1-0 till de lilaklädda men nu ska Torino ha goda möjligheter att freda den egna buren.

Spela på Torino – Fiorentina

Spel: Fiorentina Under 0,5 mål @ 3,13

Tävling: Serie A

Plats: Olympiastadion

Tid: 20.45

TV: CMore, CMore Fotboll

Lyon – Bordeaux: Bordeaux +1,5 @ 1,67

Vi studsar vidare till snigelätarnas förlovade land där menyn visar två klassiska klubbar. Två vitt skilda spelstilar ska bataljera på Parc Olympique Lyonnais. Efter att Lyon gjorde slarvsylta av stackars St. Etienne så har tabelltrean klivit upp över två bollar framåt per match i snitt.

Bordeaux tillämpar en mer försiktig fotboll, inte minst på resande fot. 13-13 är vinbryggarnas målskillnad i denna spelform efter tio trippar. De blåklädda besökarna visar prima form med ett kryss plus trippla triumfer på denna sida årsskiftet. Särskilt stilig var 3-0-skalpen mot Nice på rivieran där Ui-jo Hwang fortsatte visa sin magiska vinterform

Höstens möte mellan dessa klubbar på Matmut Atlantique slutade mållöst. Senaste fyra säsongernas motsvarande möten i Lyon har slutat med en seger för Bordeaux och i övrigt oavgjorda resultat. Les Gones fick åka bananbåt mot Metz i senaste hemmamatchen och vinner knappast med mer än en boll denna fredagsafton.

Spela på Lyon – Bordeaux

Spel: Bordeaux +1,5 @ 1,67

Tävling: Ligue 1

Plats: Parc Olympique Lyonnais

Tid: 21.00

TV: Viaplay, V Sport Fotboll

Gil Vicente – Porto: Gil Vicente Under 0,5 mål @ 1.91

Ändhållplatsen sker på Iberiska halvön där menyn visar cupspel mellan två kollegor från Primeira Liga. Båda dessa lag hade stora problem att ta sig hit, Porto behövde förlängning till hjälp mot ligakollegan Nacional och detsamma gällde Gil Vicente trots möte med mindre bemedlade Academico Viseu.

Efter cupkampen för två veckor sedan har Gil Vicente förlorat två raka matcher i ligaliret. 1-0 på näbben hemma mot Maritimo följdes av samma slutresultat borta mot Braga. Den blåröda värdföreningen återfinns nere i bottenträsket när Primeira Liga har betat av 15 omgångar.

Till Barcelos denna afton kommer ett av Portugals bästa lag. Porto ligger tvåa i tabellen och med flåbusen Pepe i försvaret är det få som vågar komma nära den blåvita buren. Sergio Conceicaos sällskap har redan hållit nollan i sex tävlingsmatcher under vintern, bland annat mot Manchester City, Olympiacos och Benfica. Säsongens första möte mellan Porto och Gil Vicente slutade fullt rättvist 1-0 till Porto.

Spel: Gil Vicente Under 0,5 mål @ 1,91

Tävling: Taca de Portugal

Plats: Estádio Cidade de Barcelos

Tid: 21.45

TV:

Trippeln

Torino – Fiorentina: Fiorentina Under 0,5 mål @ 3,13

Lyon – Bordeaux: Bordeaux +1,5 @ 1,67

Gil Vicente – Porto: Gil Vicente Under 0,5 mål @ 1,91

Totalt odds: 9,98

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 28 januari, 2021