Trippeln 3/5 – Måndagstrippeln!

Dagens Trippel

Maj månads första måndag är präglad av svensk och spansk fotboll. La Liga är riktigt spännande då fyra lag fortfarande har goda möjligheter att roffa åt sig guldet, ett av dem är Sevilla som ska ställas mot Bilbao. På blågula mark nalkas frejdiga fighter i både botten och toppen av Allsvenskan.

Spelstopp: 18:29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Djurgårdens IF – Malmö FF: Djurgårdens IF +0,5 @ 1,61

Fler odds på Djurgårdens IF – Malmö FF

Ståndaktigt startskott sker i Sveriges huvudstad där en tidig seriefinal står på agendan. När tre omgångar avverkats i Allsvenskan har Malmö FF inkasserat sju poäng. Efter de inledande segrarna tvingades skåningarna nöja sig med ett 1-1-kryss senast mot Östersund trots att matchen slutfördes i numerärt överläge.

Djurgårdens IF är den stora utmanaren till Malmö FF den här säsongen, den saken har redan utkristalliserats. Stockholmarna står på full pott efter idel rättvisa triumfer mot i tur och ordning Elfsborg, IFK Norrköping samt Varberg. Magnus Eriksson ser ut som rena rama Andrea Pirlo och framåt har blåränderna fått bra stäm genom pånyttfödde Bärkroth och hans kumpan Chilufya.

Konstgräs är inte favoritunderlaget för varken Ola Toivonen eller Anel Ahmedhodzic. Malmö FF ska, och lär, vara väldigt nöjda om de lämnar huvudstaden med en pinne i bagageluckan. Djurgårdens IF vann fjolårets möte med MFF på Tele2 Arena och skåningarna har endast en seger här på sina senaste sex besök.

Fler odds på Djurgårdens IF – Malmö FF

Spel: Djurgårdens IF +0,5 @ 1,61
Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Mjällby – Degerfors: Bortaseger @ 3,27

Fler odds på Mjällby – Degerfors

Att mötet på Listerlandet är ett bottenmöte kan vi nog slå fast efter att ha studerat inledningen i det blågula finrummet. Nykomlingen Degerfors såg yrvaken ut både på Friends Arena och på Behrn Arena men piggnade visserligen till rejält på Ullevi senast. Värmlänningarna slog titelutmanaren IFK Göteborg på blåvitt gräs och kommer med gott gry till Sölvesborg.

Mjällby AIF som gjorde en historiskt stark fjolårssäsong under ledning av Marcus Lantz har stundtals sett ut som ett Superettan-lag denna vår. Christian Järdlers kompani står på en ynka pinne och har ännu inte hittat nätmaskorna. Frånvaron av fjolårets storskytt Moses Ogbu är monumental för de gulsvarta värdarna.

Att oddsmakarna målar upp Sillastrybarna som favoriter här är ytterst ifrågasättningsbart. Såvida Degerfors kommer upp i något liknande den nivå som hölls senast mot Blåvitt så ska värmlänningarna vara numret för stora för de impotenta hemmaspelarna. Johan Bertilsson såg ut som en runt miljon i Götet, lyckas inte Järdler trolla med knäna så är rödvita segersiffror att vänta.

Fler odds på Mjällby – Degerfors

Spel: Bortaseger @ 3,27
Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 18.30
TV: Discovery+

Sevilla – Athletic Bilbao: Hemmaseger @ 1,57

Fler odds på Sevilla – Athletic Bilbao

Sist ut är det spanska finrummet med ett möte som gäller oerhört mycket för värdlaget. Sevilla har hastigt och lustigt bjudits in i La Ligas guldrace, vinner Lopeteguis lag denna hängmatch är det endast tre poäng upp till serieledande Atlético Madrid när fyra omgångar återstår.

Kanske var uttåget ur Champions League en räddningsplanka för Sevillas guldrace i inhemska serien. Efter trippen till Dortmund har Los Nervionenses lirat åtta matcher och vunnit sju av dessa, den åttonde slutade med delad ära. Formen hos Youssef El Nesyri är suverän, hemmalagets spjutspets står noterad för 17 fullträffar i Spaniens högsta serie.

Athletic Bilbao har förankrat sig i tabellens mitt och har ingenting kvar att spela för, det har visat sig tydligt under våren. Baskerna har blott plockat en viktoria på sina senaste tio tävlingsmatcher. Efter dubbla finalförluster i cupspelet är rullgardinen neddragen hos Marcelinos mannar. Sevilla slog Atlético Madrid i Andalusien häromsistens. Senaste sex motsvarande möten mellan dessa lag i ligasammanhang bär facit 5-1-0 och nu är motivationens differens större.

Fler odds på Sevilla – Athletic Bilbao

Spel: Hemmaseger @ 1,57
Tävling: La Liga
Plats: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Tid: 21.00
TV: CMore, CMore Fotboll

Trippeln

Djurgårdens IF – Malmö FF: Djurgårdens IF +0,5 @ 1,61
Mjällby – Degerfors: Bortaseger @ 3,27
Sevilla – Athletic Bilbao: Hemmaseger @ 1,57

Totalt odds: 8,26

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100