Trippeln 3/7 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Det är inte varje dag vi har nöjet att beskåda både Europamästerskapet och Allsvenskan men en sådan dag är denna lördag. Klassikermötet mellan IFK Norrköping och Malmö FF går inte av för hackor. Samtidigt ska Danmark försöka bygga vidare på sin EM-succé.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IFK Norrköping – Malmö FF: Under 2,5 mål @ 2,19

Fler odds på IFK Norrköping -Malmö FF

Efter ett längre uppehåll är det äntligen dags för Sveriges högsta serie att dra igång igen. Malmö FF har spelat nio matcher under våren och kammat in 20 starka pinnar, därmed är regerande mästarna serieledare inför omstarten av Allsvenskan. Skåningarna gick på ledighet med tre raka triumfer i bagaget och har nu Oscar Lewicki samt Johan Dahlin åter i bruk. Dessvärre saknar de himmelsblå sin avstängde nyckelback Anel Ahmedhodzic.

IFK Norrköping målades sin vana trogen upp som en dark horse inför säsongen men östgötarna har varit väldigt opålitliga. Efter en fin period i månadsskiftet april/maj avrundade Rikard Norlings mannar våren med tre raka kamper utan seger trots beskedligt motstånd i form av Degerfors, Elfsborg, Varberg.

IFK Norrköping har visat upp ett klent facit på resande tass men hemma på konstgräset i Östergötland är värdarna alltid att räkna med. På Platinumcars Arena är de blåvita kamraterna obesegrade inför helgens finbesök. Malmö FF har fått nöja sig med 1-1-pinnar vid sina två senaste besök på denna arena. Fyra raka inbördes har hållit sig under den aktuella linan. Innan sommarkropparna trimmats tror jag vi får se en ny försiktig fight.

Fler odds på IFK Norrköping -Malmö FF

Spel: Under 2,5 mål @ 2,19
Tävling: Allsvenskan
Plats: Platinumcars Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Degerfors – Östersunds FK: Östersunds FK Under 0,5 mål @ 2,35

Fler odds på Degerfors – Östersunds FK

Vi vinklar västerut till de värmländska skogarna där två bottentippade klubbar ska göra upp på riktigt gräs. Degerfors såg ut som ett knippe skolpojkar i premiären mot AIK men efter segern borta mot Blåvitt har värmlänningarna hittat sig själva. Elva poäng på åtta rundor innebär att “Rövitt” antagit en plats på den övre halvan av Allsvenskans jämna tabell.

Östersunds FK var snuskigt illa ute redan förra säsongen och efter höstens förskräckliga resultatrad har jämtarna fortsatt på inslagen väg denna vår. Falkarna har snittat en pinne per strid och hänger på en skör tråd nere i finrummets träsk. ÖFK gick på semester efter en skön seger mot Sirius men den tillställningen avgjordes hemma, bortabana är någonting helt annat när det gäller rödsvarta.

Östersunds FK är Allsvenskans sämsta bortalag, Amir Azrafshans fågelflock har gått segerlösa på främmande territorium och endast gjort ett(!) mål i denna spelform hittills. Degerfors har vunnit alla hemmamatcher utom en och endast släppt in en balja på Stora Valla. Oddset på att jämtarna nollas är alldeles för högt.

Fler odds på Degerfors – Östersunds FK

Spel: Östersunds FK Under 0,5 mål @ 2,35
Tävling: Allsvenskan
Plats: Stora Valla
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Tjeckien – Danmark: Danmark kvalificerar sig @ 1,61

Fler odds på Tjeckien – Danmark

Stora Valla i all ära men flest tittare denna lördagsafton kommer att vända sig mot Baku där det vankas kvartsfinal i Europamästerskapet. Både Tjeckien och Danmark jublade när de såg slutspelsträdet och insåg att de skulle möta varandra. Turneringens två stora dark horses gör upp om en biljett till toppkvartettens uppgörelse i London.

Danmark fick en omtalad inledning på EM genom Eriksens sjukdomsfall samt ett orättvist favoritfall hemma mot Finland. Därefter har Kasper Hjulmands herrar gått från klarhet till klarhet, efter att Ryssland fick däng med 4-1 i Köpenhamn fick Wales smaka på dansk 4-0-kaka i Amsterdam.

Tjeckien fick vidare i egenskap av grupptrea från striden som innehöll Kroatien, England samt Skottland. Åttondelen mot Nederländerna avgjordes i mångt och mycket av utvisningen på Matthijs De Ligt. Patrick Schick har satt fyra baljor på fyra fighter och blir huvudsaken för de danska försvararna att hålla koll på. Hjulmand har fler ess i sin rockärm än den tjeckiska enmannaarmén och skandinavernas favoritskap ter sig fullt naturligt. De sex senaste inbördes landskamperna bär facit 0-5-1. Med valda spel tas höjd för eventuell förlängning.

Fler odds på Tjeckien – Danmark

Spel: Danmark kvalificerar sig @ 1,61
Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Baku Olympic Stadium
Tid: 18.00
TV: SVT, SVTplay

Trippeln

IFK Norrköping – Malmö FF: Under 2,5 mål @ 2,19
Degerfors – Östersunds FK: Östersunds FK Under 0,5 mål @ 2,35
Tjeckien – Danmark: Danmark kvalificerar sig @ 1,61

Totalt odds: 8,28

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100