Trippeln 30/4 – Fredagstrippeln!

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Dagens Trippel

Bueno taco! Någon mexikansk match finns inte i syne men fredagens meny innehåller gott om mysiga spelmöjligheter. På tysk mark vankas svenskmöte i DFB-cupen. Franska Ligue 1 och engelska Premier League kompletterar aftonens bästa trippelbygge.

Spelstopp: 20.29

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Werder Bremen – RB Leipzig: RB Leipzig -1,5 @ 1,85

Bratwurstens rike är första anhalt på fredagens fotbollsfärd. Två bekantskaper från Bundesliga ska göra upp i kvartsfinalen av DFB Pokal. Werder Bremen och RB Leipzig har liknande vägar fram till denna åttondelsfinal, värdföreningen har 8-0 i målskillnad hittills medan gästerna har 10-0 efter att ändå haft snäppet vassare motstånd.

Frågan är hur mycket fokus Werder har råd att lägga på fredagens fight med tanke på den prekära situationen i ligaliret. Redan förra säsongen var Ludwig Augustinsson och hans vänner på vippen att åka ner i Zweite Bundesliga, rådande trend talar för att det är dags nu. 3-1-torsken senast mot Union Berlin var den sjunde raka förlusten för de grönvita i Bundesliga.

RB Leipzig har redan säkrat sin biljett i nästa säsongs Champions League och återfinns snäppet bakom serieledande Bayern München. Julian Nagelsmann har mönstrat starka kort i cupen och inbördes möten talar sitt tydliga språk. De senaste fyra kamperna mellan dessa klubbar har slutat med vinst för RB Leipzig, samtliga med minst två bollars marginal.

Fler odds på Werder Bremen – RB Leipzig

Spel: RB Leipzig -1,5 @ 1,85
Tävling: DFB Pokal
Plats: Weserstadion
Tid: 20.30
TV: ARD, Viaplay, V Sport Xtra

Marseille – Strasbourg: Hemmaseger @ 1,92

På den franska fronten handlar aftonen om Ligue 1 där omgång 35 står för dörren. Strasbourg har som väntat hållit till i finrummet nedre region, trots den klena formen bör gästerna klara nytt kontrakt. Le Racing har sex poäng ner till bottentrion när fyra omgångar återstår. De blåröda besökarna kommer närmast från ett 2-1-nederlag hemma mot Nantes.

Bättre går det för värdföreningen som tog ett steg mot Europa via förra helgens 3-1-triumf borta mot Reims. Gamle EM-hjälten Dimitri Payet visade gott gry på Stade Auguste-Delaune med dubbla nätrassel samt assist till Miliks fullträff. Les Olympiens behöver fortsatt jobba ikapp en pinne gentemot Lens om det ska bli Europaspel nästa säsong.

Spelplatsen talar för hemmastarka Marseille, på Stade Vélodrome har de blåvita värdarna vunnit lejonparten av sina strider. Les Olympiens har inte förlorat mot Strasbourg sedan 2005. Höstmötet i Grand Est slutade 1-0 och på blåvit matta har de blåvita vunnit fem raka mot fredagens opponent.

Fler odds på Marseille – Strasbourg

Spel: Hemmaseger @ 1,92
Tävling: Ligue 1
Plats: Stade Vélodrome
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Sport Fotboll

Southampton – Leicester: Leicester Över 1,5 mål @ 1,97

Brittiska bataljen bjuder på formsvagt mot formstarkt och än mer intrikata blir förutsättningarna vid åsynen av inbördes möten. Det går inte att snacka bort vad som hände när Leicester besökte Southampton förra säsongen. 0-9. NOLL. NIO. Att The Saints sedan tog revansch samma säsong har överskuggats denna säsong då Rävarna vunnit mötena i både ligan och cupen.

Leicester ligger på tredje plats i Premier League när fem omgångar kvarstår. The Foxes har sju pinnars marginal i slaget om biljetterna till Champions League. Brendan Rodgers hunddjur har gått segrande från sina senaste tre tävlingsmatcher, veckans 2-1-seger mot Crystal Palace signerades Iheanacho som både målade och assisterade.

Southampton har i praktiken ingenting att spela för under de avslutande rundorna. Helgonen åkte ur FA-cupen mot just Leicester så sent som för två veckor sedan. Innan dess inkasserade värdarna 3-0 i brakan mot bottengänget West Brom och därefter 2-1 i ändalykten mot Tottenham. Saints har släppt in minst två mål i tre av sina senaste fyra hemmamatcher. Rävarna har målat minst två gånger per match i tre av sina senaste fyra bortamatcher.

Fler odds på Southampton – Leicester

Spel: Leicester Över 1,5 mål @ 1,97
Tävling: Premier League
Plats: St. Mary’s Stadium
Tid: 21.00
TV: Viaplay, V Sport Premium

Trippeln

Werder Bremen – RB Leipzig: RB Leipzig -1,5 @ 1,85
Marseille – Strasbourg: Hemmaseger @ 1,92
Southampton – Leicester: Leicester Över 1,5 mål @ 1,97

Totalt odds: 6,99

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 april, 2021