Trippeln 5/12 – Söndagens PL-tips!

Dagens Trippel

Veckans fotbollsbutik ska tas i mål genom ett flertal intrikata kamper. Främst blickar vi mot de brittiska öarna där omgång 15 står för dörren. Pontus Jansson ska lira Derbi della Jansson i sitt gamla vardagsrum på Elland Road. En fransk fight gör dagens bästa trippelbygge komplett.

Spelstopp: 15.00

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Leeds – Brentford: Båda lagen gör mål @ 1,77

Fler odds på Leeds – Brentford

På Elland Road ska Marcelo Bielsa välkomna, nåja, sin forna adept Pontus Jansson till en dust på den nedre halvan av Premier League. Chilenaren kanske saknar sin gamla skåning med tanke på hur starkt Ponne presterat för Brentford med kaptensbindeln runt sin skånska biceps.

Brentford står noterade för 16 ståndaktiga poäng, därmed är nykomlingen placerad i mitten av den engelska högstaligans bassäng. Till saken hör visserligen att det är ruskigt jämnt på den nedre halvan av PL, Leeds som ligger fyra placeringar bakom The Bees har bara en poäng upp till gästerna.

Senast Leeds och Brentford möttes slutade striden 1-1 och något liknande är nära förestående i helgens arrangemang på Elland Road. Lejonparten av gästernas bortamatcher har innehållit mål i båda burar. Bland Brentfords målkalas under hösten märks 3-3-showen hemma mot Liverpool. Leeds har samtidigt fått igång sin vasse brasse Raphinha som målade igen i veckans möte mot Crystal Palace.

Fler odds på Leeds – Brentford

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,77
Tävling: Premier League
Plats: Elland Road
Tid: 15.00
TV: Viaplay

Aston Villa – Leicester: Hemmaseger @ 2,34

Fler odds på Aston Villa – Leicester

Bataljen i Birmingham står mellan två tränarhjärnor som kommer från gärningar i Skottland. Brendan Rodgers lämnade Celtic för att ta över Leicester i februari 2019. Aston Villa rekryterade nyligen, mitt under brinnande säsong Steven Gerrard från Glasgows andra stora förening, Rangers.

Stevie G har fått en finfin start på sitt arbete i Aston Villa. Kattdjuren i Birmingham följde upp 2-0-triumfen hemma mot Brighton med att lägga Crystal Palace på rygg i London. Närmast kommer The Lions från en synnerligen hedersam förlust mot regerande mästarna, Villa pressade Manchester City stenhårt i onsdags.

Leicester kommer från en sämre insats mot Southampton där 2-2 bärgades med nöd och näppe. Spelet på bortabana har inte varit någon paradgren för Brendan Rodgers som endast gått segrande vid två tillfällen på sju försök i den aktuella spelformen. Får vi hemmasegern kring 2,35 är det högläge att klämma på avtryckaren.

Fler odds på Aston Villa – Leicester

Spel: Hemmaseger @ 2,34
Tävling: Premier League
Plats: Villa Park
Tid: 17.30
TV: Viaplay

Bordeaux – Lyon: Bortaseger @ 1,65

Fler odds på Bordeauz – Lyon

Det är på fransk mark vi avrundar veckans sista fotbollsfärd med en mysig kvällsmacka i vinmeckat. Lyon är på jakt efter en ny Europaplats, när Ligue 1 betat av 15 omgångar har Les Gones denna hängmatch i handen och fyra pinnar upp till en utrikesbiljett. Bortaformen är det inget fel på hos Kim Källströms gamla kompani, 3-1 mot Bröndby i Köpenhamn följdes upp med tre tunga pinnar på Stade de la Mosson.

Tungt är ett ord som passar in på Bordeaux höst som helhet. Den blåklädda bataljonen har det riktigt mustigt på sin bottenplacering och föga talar för ett trendbrott. Det läcker som ett såll bakåt för värdföreningen. Tre baljor i brakan mot nästjumbon följdes av torsk hemma mot Brest. Och senast blev det fem(!) insläppta bakom burväktaren Costil när Strasbourg slaktade de azurblå.

Man kan lugnt konstatera att Vladimir Petkovic har ett digert arbete framför sig om han ens ska få fira jul i vinmeckat. 1-3-4 är en hemmarad som bådar ytterst illa inför besöket från Lyon så det finns inte mycket för schweizaren att be för i helgen. Les Gones vann vårens inbördes möte och segrade även i Bordeaux 2020.

Fler odds på Bordeauz – Lyon

Spel: Bortaseger @ 1,65
Tävling: Ligue 1
Plats: Matmut Atlantique
Tid: 20.45
TV: CMore

Trippeln

Leeds – Brentford: Båda lagen gör mål @ 1,77
Aston Villa – Leicester: Hemmaseger @ 2,34
Bordeaux – Lyon: Bortaseger @ 1,65

Totalt odds: 6,83

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100