Trippeln 7/11 – Blågul lördagstrippel!

Dagens Trippel

Bara ett fåtal omgångar återstår av den svenska fotbollssäsongen. Under lördagen jagar Häcken och Norrköping Europaplats medan deras motståndare slåss om en plats på den övre halvan. Superettan levererar en godbit från Götet som gör trippeln komplett.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

BK Häcken – Östersunds FK: Östersunds FK +1,5 @ 1,80

När 26 omgångar lagts till handlingarna i Allsvenskan återfinns BK Häcken på den försmädliga fjärdeplatsen. En poäng plus ett plusmål är vad som krävs för att göteborgarna ska komma ifatt regerande mästarna på den tredjeplats som ger chans till Europaspel. Formen är dessvärre blek hos Andreas Alms armé efter fyra raka poängtapp.

Östersunds FK åkte på en redig näsbränna på Strandvallen senast när Mjällby gick på knock och seglade hem en 3-0-triumf. Formen hos jämtarna har annars varit sylvass under den andra halvan av säsongen, sett till de senaste 15 omgångarna har gästerna plockat precis lika många poäng som BK Häcken.

Hisingens stolthet är Allsvenskans näst bästa hemmalag men under lördagen stöter Getingarna på patrull i form av det svenska finrummets allra bästa bortalag. Östersunds FK har plockat poäng i elva av 13 bortamatcher och de tre senaste inbördes i seriespelet har slutat med delad ära. Handikapplinan är väl tilltagen och ger bra pröjs.

Fler odds på BK Häcken – Östersunds FK

Spel: Östersunds FK +1,5 @ 1,80

Tävling: Allsvenskan

Plats: Bravida Arena

Tid: 15.00

TV: Dplay

Mjällby AIF – IFK Norrköping: Mjällby AIF +0,5 @ 1,97

Nyss nämnda Strandvallen är nästa anhalt när Moses Ogbu ska mäta svärd med Totte Nyman. Den gode Ogbu hängde två baljor i Mjällbys 3-0-seger mot Östersund senast och nosar Totte i hasorna med två mål upp till skytteligaledning. Den gode Totte stod över Norrköpings förlustmatch mot Elfsborg men ska vara tillbaka från skada inför trippen till Blekinge.

IFK Norrköping rivstartade under försommaren men därefter har Jens Gustafssons grabbar gått ner sig. Östgötarna saknar sålda mittbacksbjässen Rasmus Lauridsen samt flyktande ryssen Pontus Almqvists idoga löpande framåt. På bortabana har IFK tappat poäng i lejonparten av sina försök denna säsong, därmed får favoritskapet anses överdrivet.

Mjällby AIF har gjort succé som nykomling i det blågula finrummet. En poäng är det upp till den övre halvan när fyra rundor återstår, det hade få trott inför säsongen, möjligtvis Marcus Lantz. Inom Sölvesborgs gränser har de gulsvarta tio poängplock av 13 möjliga, bland andra har Häcken, AIK och Hammarby fått stryk här. MAIF plockade poäng vid sommarens besök i Norrköping och gör samma sak när östgötarna gästar.

Fler odds på Mjällby AIF – IFK Norrköping

Spel: Mjällby AIF +0,5 @ 1,97

Tävling: Allsvenskan

Plats: Strandvallen

Tid: 15.00

TV: Dplay

Örgryte IS – Akropolis IF: Över 2,5 mål @ 1,77

Åter till Göteborg där målgaranti utlovas på Gamla Ullevi. Örgryte IS genomförde nyligen ett desperat tränarskifte men de öppna spjällen har inte gått att stänga för klubbikonen Sören Börjesson. 4-1-segern mot Öster följdes upp med samma siffror i baken mot GIF Sundsvall. Anrika ÖIS är nu riktigt illa ute med en poängs marginal ner till kvalstrecket.

Akropolis IF är allt annat än illa ute, nykomlingen från Division 1 Norra har tagit Superettan med storm. De grekinfluerade stockholmarna ligger sexa efter 26 omgångar tack vare sin oerhörda svårslagenhet. Blott fem förluster på hela säsongen är tredje bäst i klassen efter toppduon Degerfors/Halmstad.

Fyra av de senaste fem tillställningarna på Gamla Ullevi har innehållit minst tre mål på tavlan. Akropolis tillhör seriens mest målglada gäng och kommer närmast från en svängig historia i Värmland där Degerfors till slut segrade med 3-2. Lördagskvällen i Götet har alla ingredienser för att bli ett målkalas. 

Fler odds på Örgryte IS – Akropolis IF

Spel: Över 2,5 mål @ 1,77

Tävling: Superettan

Plats: Gamla Ullevi

Tid: 17.30

TV: Dplay

Trippeln

BK Häcken – Östersunds FK: Östersunds FK +1,5 @ 1,80

Mjällby AIF – IFK Norrköping: Mjällby AIF +0,5 @ 1,97

Örgryte IS – Akropolis IF: Över 2,5 mål @ 1,77

Totalt odds: 6,28

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100