Trippeln 8/8 – Söndagstrippeln!

Dagens Trippel

Vi håller oss inom Skandinavien under söndagen då det står svensk och norsk fotboll på menyn. IK Brage slet sig till en heroisk poäng borta mot GIF Sundsvall senast, kan masarna upprepa bedriften mot Jönköpings Södra? Kan Degerfors skrälla på Borås Arena?

Spelstopp: 16.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IK Brage – Jönköpings Södra: Bortaseger @ 2,45

Söndagens enda strid i Superettan startar söndagsfärden på klassiska Domnarvsvallen. IK Brage kommer närmast från rena sjöslaget i Norrland där Kleber Saarenpääs killar räddade en 3-3-pinne mot GIF Sundsvall tack vare att Pontus Engblom hade blött krut i kanonen från elva meter på stopptid.

Masarna har på det hela taget svarat för en underkänd säsong, när Sveriges näst högsta serie ska stänga sin första säsongshalva i helgen har Brage snittat mindre än en pinne per omgång och återfinns på negativ kvalplats. Endast målskillnad håller de Klebers killar på rätt sida av nedflyttningsstrecket.

Brage har varit särskilt svaga på sin egen hemmaplan, endast fyra poäng har skramlats samman i Dalarna. Jönköpings Södra är åtta poäng rikare än hemmalaget och smålänningarna har alla möjligheter att upprepa fjolårets bedrift på denna arena. 4-1 vann Jönkan med i slutet av oktober. Patric Jildefalks gäng har denna sommar bortabesegrat både Sundsvall och Falkenberg. Kring 2,40 på tvåan smakar mosad mas.

Fler odds på IK Brage – Jönköpings Södra >

Spel: Bortaseger @ 2,45
Tävling: Superettan
Plats: Domnarvsvallen
Tid: 17.00
TV: Discovery+

Elfsborg – Degerfors: Hemmaseger @  1,51

Derbi della Rasmus Alm! Dribblern från Landskronas plantskola blev inte långvarig i Värmland, efter blott en halv säsong hos Degerfors under 2019 värvades skåningen till Elfsborg där han nu ska axla manteln efter att Jesper Karlsson stack till Holland. Förra säsongen gjorde Alm nio strutar men han väntar fortsatt på första pytsen i år. Därmed gör det kanske inte så mycket att Rasmus är avstängd nu.

Elfsborg har trots försäljningen av Karlsson och trots Alms måltorka gjort en ny kanonsäsong i Allsvenskan. Västgötarna har samlat samman 23 poäng på 13 omgångar och har endast en pinne upp till topptrion. Jimmy Thelins trojka var småsvajiga under våren men sommartid har inte de gulsvarta förlorat någon match i varken inhemskt spel eller internationellt.

Degerfors har gjort omvänd resa jämfört med värdföreningen. Efter att boysen från Bruket fått en klassisk nykomlingsstart med segrar mot Djurgården och IFK Göteborg har de rödvita mattats av rejält. På de senaste fyra omgångarna finns endast en hemmapinne mot Varberg noterad hos gästerna. Degerfors bortarad bär facit 1-2-4 inför resan till Borås Arenas svårspelade balkongmatta. Elfsborg har vunnit tre raka allsvenska arrangemang på gulsvart gräs och gör processen kort med de gräsätande gästerna.

Fler odds på Elfsborg – Degerfors >

Spel: Hemmaseger @ 1,51
Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 17.30
TV: Discovery+

Molde – Haugesund: Molde -1,5 @ 2,08

Vi glider över till vårt västra grannland för att ta trippelbygget i mål på på Aker Stadion. På tal om hemmastarka lag så har vi att göra med två sådana i det norska finrummet. När sju hemmamatcher vardera summeras är det Haugesund som toppar med 19 inkammade pinnar, tätt följda av söndagens värdlag med en poäng mindre.

Haugesunds bortaspel är sannerligen en helt annan historia. De så kallade Måsarna i blåvit skrud hör till Eliteseriens sämsta gäng på flygande klo, Wadji och company har ännu inte smakat på segerns sötma i denna spelform. Molde som toppar bortatabellen toppar således även totaltabellen.

Att det är svårt att spela borta mot Molde är Haugesund smärtsamt medvetna om, Måsarna har förlorat fyra raka fighter på Aker Stadion, de senaste tre med minst två kulors marginal. Det lär inte bli enklare den här gången med tanke på vilken sagolik form skyttekungen Ohi Omoijuanfo befinner sig i. På de senaste fyra hemmamatcherna i ligaliret har Ohi bombat in sju baljor. 

Fler odds på Molde – Haugesund >

Spel: Molde -1,5 @ 2,08
Tävling: Eliteserien
Plats: Aker Stadion
Tid: 18.00
TV:

Trippeln

IK Brage – Jönköpings Södra: Bortaseger @ 2,45
Elfsborg – Degerfors: Hemmaseger @ 1,51
Molde – Haugesund: Molde -1,5 @ 2,08

Totalt odds: 7,69

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100