Tunga fall i fotbollseuropa

Spelare som jagade de stora pengarna och valde att gå på skrällar upplevde rena jackpotten i helgens Europafotboll. De största smällarna gick Barcelona, Real Madrid och Milan på, men de oroligaste fansen idag är nog Liverpools.

Helgen som gick bjöd på en hel del europeisk toppfotboll då både La Liga och Serie A drog igång. Och det började sannerligen inte bra för toppklubbarna i dessa två ligor. I Spanien föll Barcelona borta mot nykomlingen Numancia, medan Real Madrid kammade noll borta mot laget speciella ”bogey team”, Deportivo La Coruna.

Milan lika blekt hemma som ifjol
I Florens tappade Juventus ledningen i den 89 matchminuten då Fiorentinas Gilardino snyggt vände bort Olof Mellberg och pricksköt in kvitteringen. 1-1 borta mot ett väntat topplag är visserligen ett godkänt resultat, men sättet det skedde på grämer nog en och annan Juvetifosi.

Sämre gick det då för Milan som oväntat föll med 1-2 hemma mot nygamla Serie A-laget Bologna. Ronaldinho fanns med i Milans startelva men lyckades inte hjälpa sitt nya lag till seger. Inte heller Roma och Inter fick med sig tre poäng då de båda topplagen bara nådde oavgjorda resultat. Zlatan Ibrahimovic målade för övrigt för sitt Inter.

Tungt avbräck för Liverpool
I Premier League spelades två heta matcher på söndagen. Londonderbyt mellan Chelsea och Tottenham slutade 1-1 efter att Bent kvitterat Bellettis ledningsmål och Chelsea släppte därmed in säsongens första mål. Men det tyngsta beskedet drabbades nog Liverpool av och det var inte resultatet, 0-0 mot Aston Villa, som stod i fokus. Istället var det Fernando Torres skada som innebar att anfallaren tvingades lämna planen i den första halvleken.

Vilket lag vinner Premier League?
*bäst odds just nu2008-09-01
Chelsea – 2,25 :sportingbet:
Manchester U – 2,87 :eurobet:
Arsenal – 8,00 :sportingbet:
Liverpool – 9,00 :sportingbet:

Vilket lag vinner La Liga?
*bäst odds just nu – 2008-09-01
Real Madrid – 2,25 :888sport:
Barcelona – 2,38 :bet365:
Atletico Madrid – 13,00 :canbet:
Valencia – 17,00 :888sport:

Vilket lag vinner Serie A?
*bäst odds just nu2008-09-01
Inter – 2,20 :bet365:
Milan – 4,00 :canbet:
Juventus – 5,00 :bet365:
Roma – 6,50 :canbet: