Tungviktsmöten i La Liga

Spelhelgen bjuder på två riktiga tungviktsmöten i spanska La Liga. Dessutom svenskmöte i Holland, derby i Italien, toppmatch i Tyskland och Elmander mot Chelsea.

Barcelona – Valencia och Real Madrid – Sevilla. La Liga är ligan att hålla koll på i helgen. Åtminstone om man gillar fotboll på högsta nivå.

Barcelona går som tåget och leder La Liga med fyra poäng efter 13 omgångar. Nu möter man ett Valencia som är obesegrat på bortaplan. Enligt spelbolagen åker Valencia nu på säsongens första bortaförlust.

Lördagens toppmöte i Barcelona följs av ytterligare ett på söndagen när Real Madrid tar emot Sevilla. En ytterst viktig match för både ligafyran Real och femman Sevilla som båda är i behov av poäng för att inte tappa mark i toppen av La Liga.

Seriefinal i Bundesliga
Helgen inleds annars med fredagens högst intressanta uppgörelse mellan storklubben Bayern München och uppstickaren Hoffenheim i Bundesliga. Bayern har chansen att gå ikapp ligaledarna i Hoffenheim och spelbolagen tror man gör så.

I Serie A spelas ett spännande Genuaderby mellan Sampdoria och Genoa. Il derby di Genova tror vi slutar med delad pott.

Svenskar i fokus
Vi avslutar med två intressanta matcher med svensk inblandning. I Premier League ställs formstarke Johan Elmander mot tuffast möjliga motstånd då Bolton möter Chelsea.

I holländska Eredivisie möter Andreas Isakssons PSV Eindhoven svenskklubben Groningen. Klarar Isaksson hålla Berg, Andersson, Granqvist och Stenman stången? Spelbolagen tror det.

Helgens bästa spel är annars Werder Bremen – 1,75 :expekt:, Napoli – 1,65 :expekt: och Wolfsburg – 1,57 :bet365:.