Wimbledon-final: Novak Djokovic – Andy Murray

Inför herrarnas final i Wimbledon 2013 håller spelbolaget William Hill världsettan Novak Djokovic som klar favorit mot hemmahoppet Andy Murray, trots att Murray vann senast de möttes på gräsplanerna i London.

Matchstart: 15:10
Odds (1-2): 1,67 – 2,40 (William Hill)

Andy Murray och Novak Djokovic har aldrig möts i Wimbledon-sammanhang tidigare. Men på samma gränsplaner möttes de två i semifinalen i London-OS förra  som Murray vann i två raka set.

Det som talar till Djokovics fördel är segern över Murray i Australian Open-finalen tidigare i år. Men också att Djokovic har sett otroligt stark ut jämför med Murray som har vacklat lite stundtals under årets Wimbledon-turneringen något han inte har råd med i denna final. Dock var Djokovics semifinal mot Juan Martín del Potro en rekordlång match som fick avgörs i det femte setet och som kan komma att påverka serben i dagens final.

Oddsen inför dagens final pekar som sagt på en seger till Djokovic och William Hill ger relativt låga 1,67 gånger pengarna om serben skulle ta hem turneringen. Ett spel på Murray som vinnare ger 2,40 gånger pengarna och skulle hemmahoppet vinna årets turnering är det första gången på 77 år som en britt vinner Wimbledon.