Zlatan stod för helgens höjdpunkt

Det bjöds i vanlig ordning på en hel del sport i helgen, och trots både europeisk toppfotboll, allsvensk dito och elitseriehockey var det NHL premiären som stod i fokus. Och Zlatan Ibrahimovic förstås.

NHL fortsätter sin aggressiva marknadsföring utanför Nordamerika och i helgen var det dags för NHL-hockey i Stockholm och Prag. I Globen spelades två matcher mellan Ottawa Senators och fjolårsfinalisterna i Pittsburgh Penguins. Facit blev en suddenvinst för Penguins och en Ottawaseger, 3-1.

Lundqvist bakom Rangerssegrar
I Prag spelades två matcher mellan New York Rangers och Tampa Bay Lightning. Rangers, med bland andra Henrik Lundqvist och Markus Näslund i framträdande roller vann både lördagens och söndagens match med 2-1.

Nytt klackmål av Zlatan
I fotbollseuropa rullar de stora ligorna vidare och helgens stora ögonblick var naturligtvis Zlatan Ibrahimovic makalösa klackmål i 3-0 segern mot Bologna. Ett mål som redan är klassiskt.

Trögt för Milan och Roma
För Juventus gick det sämre. Olof Mellberg tvingades lämna planen skadad och fick se sitt Juve förlora med 1-2 hemma mot Palermo. Roma åkte på en ny smäll när man föll borta mot Siena med 0-1 och Milan fick bara 0-0 borta mot jumbon Cagliari. Lazio toppar Serie A på samma poäng som Udinese, Inter och överraskningen Catania.

Valencia tillbaka i toppen
I spanska La liga fortsätter Valencia och Villarreal att övertyga och i helgen blev det segrar över Valladolid respektive Real Betis. Även Barca imponerade stort när man hemmaslog Atletico Madrid med hela 6-1 (!). Real Madrid fick däremot nöja sig med 2-2 hemma mot Espanyol.

Pool vände mot City
I Premier League stod Liverpool för en imponerande vändning borta mot Manchester City när 0-2 underläge blev till 3-2 seger i den andra halvleken. Även Chelsea och Manchester U vann sina matcher. Arsenal räddade dock 1-1 i Sunderland på övertid. Noterbart är också att krislaget Newcastle reste sig och hämtade upp ett tvåmålsunderläge i bortamatchen mot Everton.

Elfsborg knappade in
Parallellt med de stora Europeiska ligorna närmar sig Allsvenskan avgörandet. Och det ser ut att bli ett spännande sådant. Trots att Elfsborg bara fick med sig en poäng från Olympia, 2-2 mot Helsingborg, tog man in en poäng på Kalmar FF som förlorade i Trelleborg. Fortfarande är det dock fördel Kalmar som i dagsläget ger 1,22 hos :betfair: som svenska mästare. Att jämföra med Elfsborgs 3,40.

Brynäs imponerar
I elitseriehockeyn fortsätter Brynäs att imponera. Laget vann i på nytt i helgen, denna gång med 2-0 i seriefinalen mot Linköping, och efter åtta omgångar ledet Gävlelaget Elitserien med fem poäng. Ett spel på Brynäs som svenska mästare ger för tillfället 8 ggr pengarna hos :betfair:.

Måndagskvällens bästa spel
Tills sist tar vi en titt på måndagskvällens bästa spel. Vi lägger våra slantar på Norrköping som spelar med kniven mot strupen i hemmamatchen mot Gais. Motivation avgör. Dessutom tror vi mycket på IFK Göteborg hemma mot Hammarby.

Tabeller
Premier League
Allsvenskan
Elitserien
Hockeyallsvenskan

Skribent: Johan

Skriven den 6 oktober, 2008