Roma – Barcelona 10/4, odds, speltips, livestream

Roma
vs
Barcelona
3 – 0 2018-04-10 21:45 Champions League
Bästa matchoddsen
Vinstchans
Odds för Roma – Barcelona
Matchodds (1-X-2)
Spelbolag
1
X
2
Bonus
Bonuserbjudande 1000 kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 500kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 500kr eller 1000 kr

Oddsen uppdaterades 2018-04-10 15:30:04. Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Speltips

Det satt långt inne när Roma tog sig vidare till kvartsfinal och i första mötet mot Barcelona hade de inte mycket att sätta emot. 4-1 till katalanerna gör att vi tror att det här mötet är avgjort. Barcelona är så pass bra att de ska vinna även på bortaplan och vårt speltips är en 2:a. 1,65 gånger insatsen hos Unibet.

Tre raka utan seger

Roma hade en fin period och var obesegrade i fyra raka matcher innan mötet med Barcelona. Nu har de istället tre på raken utan seger. Efter lektionen de fick på Nou Camp så blev det också förlust i ligan när Fiorentina vann med 0-2 i Rom i helgen som gick. De hade inga problem att skapa chanser, totalt hade de hela 19 avslut. De släppte bara tre emot sig, men två av dem - de enda som gick på mål - gick i mål. Tack vare att inter också förlorade så behåller de i alla fall tredjeplatsen i Serie A. Vi tror i alla fall på ett klart bättre Roma i returen. De lär inte kunna slå Barcelona och lär få sikta in sig på att jaga en del boll och hålla ordning defensivt. Men på hemmaplan ska de kunna skärpa sig och åtminstone hålla nere siffrorna något bättre. Ett potentiellt speltips skulle kunna vara på exempelvis under 2,5 mål. Det trots att majoriteten av Romas mål har släppts in på hemmaplan. Vi gör antagandet att laget åtminstone vill lämna Champions League med hedern i behåll och visar hemmapubliken att även om de inte är riktigt uppe bland de stora så är de inte sådär jättelångt ifrån.

Glider till semifinal

Fortfarande är det inte något lag som har rått på dem vare sig i ligan eller i Champions League. De har visserligen både Real Madrid, Valencia och Villarreal kvar att möta i La Liga, men alla på hemmaplan och där vet vi att väldigt få lag klarar av att slå Barca. Kanske är de på väg att gå hela säsongen utan förlust när de stormar mot ligatiteln. I Champions League finns det alltså heller inte särskilt mycket att klaga på. De kryssade borta mot Chelsea men såg till att komma till en tidig ledning i returen på hemmaplan och vann ganska enkelt med 3-0. 4-1 mot Roma i första mötet visade att det är skillnad på lagen och vi tror att Barcelona kommer att ta ännu en seger på tisdagen. Det faktum att de inte har några direkta incitament att anfalla tänker vi är irrelevanta. Barcelona har sin filosofi där de gärna pressar upp spelet på motståndarnas planhalva och metodiskt nöter ner motståndarförsvaret med sitt effektiva kortpassningsspel. De kan också ställa om snabbt och med spelare som Messi och Suarez som hugger så fort de får chansen kan de göra både ett och två mål. Några fyra tror vi dock inte på.

Speltips - Barcelona är bättre

Redan i förra veckans möte visade Barcelona att de är ett klart bättre lag än Roma. De har avgjort dubbelmötet och ska egentligen bara spela av returen. Roma kommer sannolikt skärpa till sig, men förlorade i helgen och visar egentligen inga tecken på bättring. Vårt speltips är seger för Barca. 2:an ger oss 1,65 gånger pengarna hos Unibet.

Oddsen i speltipset hämtades 2018-04-08 21:32:18

Matchen är tippad av

Roma - Barcelona odds och speltips skrivet av Tobias Ljungkvist

Tobias Ljungkvist

Matchfakta och matchinfo

På matchen i Champions League mellan Roma och Barcelona så höll spelbolagen Barcelona som favoriter och du kunde spela till det bästa oddset 1.71 hos Bethard.

Roma vann det föregåendet mötet mot Barcelona

Roma utgick med seger i mötet mot Barcelona med 3 mål mot 0.

Tabell
Lagens form
Resultat inbördes möten
Lagens statistik i Champions League