Sverige – Island 12/1, odds, speltips, stream

Sverige
vs
Island
24 – 26 2018-01-12 18:15 Handbolls-EM
Island
Bästa matchoddsen
Vinstchans
Odds för Sverige – Island
Matchodds (1-X-2)
Spelbolag
1
X
2
Bonus
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1000 kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1000 kr
Bonuserbjudande 500kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1250 kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 1000kr
Bonuserbjudande 500kr
Bonuserbjudande 1000kr

Oddsen uppdaterades 2018-01-12 15:43:05. Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Speltips

Senast Sverige spelade EM-final i handboll var 2002. Det var på hemmaplan och efter en gabstkramande förlängning mot Tyskland så var det svenskarna som jublade högst. Något nytt guld tror varken vi eller oddssättarna på, men en inledande seger mot Island är åtminstone en bit på vägen mot medalj. Vi tror på svenskarna och spelar ett handikappspel. Sverige -2,5 ger 1,62 gånger insatsen vid 1:an. Vårt speltips spelas hos Unibet.

Seger i genrepet

Sverige är inte längre det lag man först kommer att tänka på när det pratas medalj i de stora turneringarna. De har haft svårt att kvalificera sig till mästerskap och alltför ofta har svenskarna fått titta på från TV-soffan. I årets EM i Kroatien kommer de som något av en underdog och ger hela 28 gånger pengarna om det skulle bära hela vägen till guld. De svenska herrarna spelade final senast 2002, och då tog man det fjärde guldet i historien. Fortfarande har inget land tagit fler, men favoriterna Frankrike kan tangera det om de vinner i år. Inför turneringen har svenskarna genrepat med två matcher mot Ungern. 29-29 i det första mötet efter en insats som lämnade mer att önska för svensk del. I den andra matchen blev det istället seger med 31-29 och Simon Jeppson var lysande. Han spås få sitt stora genombrott samtidigt som spelare som Lukas Nilsson, Hampus Wanne och Fredric Pettersson också har stor potential att ta nästa steg i respektive utveckling. Spelmotorn Gottfridsson har haft stora skadebekymmer men gjorde en bra match och kommer bli viktig i mästerskapet.

Förlorade mot regerande mästarna

Islands historiskt bästa EM-resultat är en bronspeng från 2010. 31 gånger pengarna på en topp 3-placering visar att det inte finns någon större tro på att islänningarna skulle kunna utmana de större nationerna på allvar, åtminstone inte bland oddssättarna. Islänningarna själva älskar sitt landslag och har, med viss försiktighet, stora förhoppningar varje gång det är dags för landskamp. I Islands sista träningsmatch inför turneringen var det Tyskland som stod för motståndet. Inte det lättaste att ge sig på de regerande mästarna, som i förra turneringen slog Spanien med 24-17 i finalen. Island blev 13:e bästa lag i det mästerskapet. Lagkaptenen Gudjon Valur Sigurdsson gjorde sitt 1798:e mål, men trots den bedriften så var det Tyskland som ganska enkelt kunde vinna genrepet. Island låg under med två-tre bollar nästan hela första halvlek och tyskarna bara ökade efter paus. Det slutade 30-21, och det gav islänningarna en del att fundera på. Olafur Gudmundsson Andres blev bästa målskytt med sex bollar.

Speltips - Sverige inleder turneringen med seger

Sverige har spelat upp sig och kommer till EM som en underdog. Med lite flyt kan de vara med och slåss om medalj, och vi tror att Island blir en relativt enkel första motståndare. Island förlorade stort mot de regerande mästarna Tyskland i sitt genrep, och vi tror de får sikta in sig på förlust med ett par mål mot Sverige. Vi spelar ett handikappspel. 1:an med Sverige -2,5 ger oss 1,62 gånger pengarna hos Unibet.

Oddsen i speltipset hämtades 2018-01-09 20:24:00

Matchen är tippad av

Sverige - Island odds och speltips skrivet av Tobias Ljungkvist

Tobias Ljungkvist

Matchfakta och matchinfo

Kikade vi på oddsen inför mötet i Handbolls-EM mellan Sverige och Island så var Sverige oddsfavorit att vinna matchen. Spelbolaget Bethard gav då det högsta oddset till 1.33 gånger pengarna på Sverige som vinnare.

Island utgick med seger i det senaste mötet mot Sverige

Matchen slutade med en seger till Island med 26 mål mot 24.

Tabell
Lagens form
Resultat inbördes möten
Lagens statistik i Handbolls-EM