Speltips: Franska Öppna 2023 herrar

Spel: C. Alcaraz vinner herrsingeln

Odds: 2.30 (Unibet)

Spelstopp: 2023-05-22 00:00:00

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Speltips på Franska Öppna 2023

Inte länge kvar till årets andra Grand Slam-turnering ska dra igång när Franska Öppna är runt hörnet. Turneringen drar igång den 22:a maj då kvalet först spelas och själva turneringen drar sedan igång den 28:e maj och sträcker sig till den 11:e juni då finalerna spelas. Inför turneringen så är det en del frågetecken kring ettan i världen just nu, Novak Djokovic, och även den regerande mästaren, Rafael Nadal. Skulle båda dom missa på grund av deras skador så är det inget snack om saken vem som kommer vara en enorm favorit att vinna, Carlos Alcaraz.

Frågetecken kring stjärnorna i Franska Öppna

Förra året så var det Rafael Nadal som vann hans 14:e Roland Garros efter att ha besegrat norske Casper Ruud efter tre set. Total dominans har det varit från Nadals sida i just denna turnering då han vunnit fem av de sex senaste. Sedan år 2005 är det endast Federer, Wawrinka och Djokovic som vunnit turneringen. Inget snack om saken om att han kommer att vara saknad i årets Franska Öppna ifall att han nu missar det på grund av hans skada. Han har inte spelat sedan Australiska Öppna men enligt en familjemedlem så kommer han att delta, så vi får helt enkelt hoppas på det.

När det kommer till Djokovic så är det inget nytt sedan han drog sig ur Madrid Masters som nyligen spelades klart. Men ryktet är att han drog sig ur för att kunna fokusera på att bli frisk från hans skada för att kunna delta i Franska Öppna, vilket såklart är ett helt förståeligt beslut.

Speltips på herrarnas turnering

Inte lätt att välja vinnare inför denna turnering då man inte vill gå emot världens bästa tennisspelare i nuläget, Novak Djokovic, men samtidigt inte gå emot den formstarkaste och troligtvis den spelare som kommer att vara i toppen kommande år, Alcaraz. Då Djokovic har varit skadad och har förmodligen behövt lägga mycket fokus på det så finns det såklart chans att hans form inte kommer att vara den bästa. Men trots det så är han i mina ögon fortfarande världens bästa tennisspelare och ifall han deltar så kommer hans chanser att vara riktigt goda.

Både han och Nadal jagar deras 23:e Grand Slam vilket skulle innebära att man sitter själv i toppen vilket såklart kommer vara en riktigt stor motivation för båda, ifall de deltar. Hade Djokovic inte kommit till turneringen med en skada som han varit tvungen att ta hand om så hade mina pengar varit på att han skulle vinna. Men det känns för riskabelt och det säkra kortet blir Alcaraz som har formen på sin sida. Speltipset blir alltså att Carlos Alcaraz vinner turneringen till 2,30 hos Unibet.