Europa League: Liverpool – Dortmund

Liverpool och Dortmund ska i kväll göra upp om en plats i Europa League-semifinalen. Efter 1-1 i det första mötet så har Liverpool nu en klar fördel men spelbolagen tror ändå att Dortmund går vidare.

Matchstart: 21:05
TV: Kanal 9

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 2,90 – 3,50 – 2,45
Att gå vidare (1-2): 2,00 – 1,72
Över/under 2,5 mål: 1,80 – 1,90
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,61 – 2,20

Odds från Ladbrokes >

Det första mötet mellan Dortmund och Liverpool präglades en hel del av Jürgens Klopps återkomst till Dortmund. Själva matchbilden var lite som förväntat även om Dortmund inte stod för en så stark insats som man kanske hade förväntat sig på hemmaplan. Liverpool tog ledningen i den 36 minuten och hade bra chanser att utöka till 2-0. Dortmund kvitterade efter en fast situation i den 48 minuten och den andra halvleken bjöd på några till farligheter från båda lagen innan lagen bestämde sig för att 1-1 var ett bra resultat inför returen.

Liverpool stod för en stabil insats i helgens möte i Premier League

Liverpool fortsätter sin jakt på en europaplats i Premier League och kunde inte avvara spelare i helgen när man besegrade Stokes med klara 4-1 hemma på Anfield. Dortmud fick med sig ett oavgjort resultat, 2-2, i helgens möte borta mot Schalke 04 dock valda man att vila flera viktiga spelare i den matchen. Att vila spelare kan vara på både gott och ont, fråga bara PSG som vilade större delen av sin stjärnspelare i helgens match men ändå åkte ut ur Champions League mot ett tufft matchande City som inte hade möjlighet till den lyxen.

Dortmund favorit att gå vidare

Spelbolagen höll Dortmund som stor favorit inför detta ”Klopp-derby” och trots att Liverpool har hemmaplan och trots att man har ett bortamål att förlita sig på i returen så talar oddsen fortfarande till Dortmund, om än knappt. Hos spelbolaget Ladbrokes så ger exempelvis ett spel på en Dortmund-seger inom 90 minuter 2,45 vilket är lägre än ett spel på Liverpool som ger oddset 2,90. Kikar vi på oddset att gå vidare till semifinalen så är oddsen även här lägre på Dortmund till 1,72 gånger pengarna medan ett spel på Liverpool ger oddset 2,00.

Lågt odds på att båda lagen gör mål

Anmärkningsvärt är att Ladbrokes ger det ovanligt låga oddset 1,61 på att båda lagen göra mål och samtidigt ger oddset 1,80 på under 2,5 mål och 1,90 på över 2,5 mål.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 14 april, 2016