Europatipset idag 2/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Transferfönstret stängde i fredags och det kan vara värt att kika en gång extra på hur lagen på kupongen har agerat innan det är dags för inlämning. Söndagens Europatips ser i övrigt spännande ut på förhand där det som brukligt hittar in en hel del överstreckade gäng. De ska fällas och här följer analysen till utdelningen!

Spelstopp: 14.59

Till Europatipset

1. Tottenham – Manchester City 2

Toppmöte direkt i inledningen där Tottenham tar emot Manchester City i Premier League. Bröderna Gallaghers favoritlag avfärdade enkelt Fulham i FA-cupen, men i Ligacupsemifinalen mot stadsrivalen blev det däremot stryk. United vann med 1-0, men då Peps gäng vann det första mötet med 3-1 är det final som gäller för de ljusblåa på Wembley längre fram. Tottenham är ett av lagen som visat aktivitet i januarifönstret. Steven Bergwijn och Gedson Fernandes har hämtats in, men ingen av dem kommer fylla tomrummet efter Harry Kane som definitivt borde ha prioriterats. Istället lär Son agera tillfällig anfallare och det är inte fy skam det heller. Här lär det dock bli tufft för Mourinho och company. Laporte är tillbaka i matchform hos City och offensivt är alternativen oändliga. Dessutom ser tvåan ut att stanna under 65 procent och spelvärde på de regerande mästarna tackas det ju inte nej till. Superspik.

2. Burnley – Arsenal 2

Arsenal har som vanligt sett trubbiga ut försvarsmässigt under hela säsongen. Till sist har dock ledningen hos The Gunners agerat och plockat in både mittbacken Pablo Mari från Flamengo samt Cédric Soares från Southampton. Inga jättenamn kanske, men defensiva tillskott har supportrarna skrikit efter länge. Ett jätteplus för gästerna är att Aubameyang är tillbaka efter avstängning. Burnley har slagit såväl Man United som Leicester i de två senaste omgångarna, men de matcherna har kommit i precis rätt läge för The Clarets. Mot Arsenal trivs inte värdarna alls bra historiskt, och dessutom är Ashley Barnes fortfarande indisponibel. Till runt 50 procent är tvåan en bra spik.

3. Udinese – Inter 1

Vi lämnar England och tar oss istället ner till stöveln och Serie A. Udinese visade fin form under det nya årets start, men har inte riktigt fått med sig resultaten sedan dess. Prestationen i 3-2 förlusten mot Milan var värd mer, och även om det blev ny förlust mot Parma förra helgen var inte zebrorna oävna. Här kommer Inter på besök och där är formen inte alls på topp. Två segrar på de sju senaste ligamatcherna är inte alls vad Conte förväntar sig av sitt manskap. Christian Eriksen har hämtats in från Tottenham, och dansken kommer att behöva löpa betydligt mer här än i London för att kunna ta en startplats. Det bör också nämnas att viktige Lautaro Martínez är avstängd och utan honom tappar Nerazzurri en nivå i anfallsspelet. Tvåan är alldeles för överstreckad för att stå ensam, börja med utgångsgaffeln och gå hela vägen på större system.

4. Milan – Hellas Verona X

Det andra Milano-laget blir också rejält överstreckade. Milan har fått ett lyft sedan Zlatans hemkomst, men prestationerna har inte varit så bra som strecken gör gällande. Mot ett ramstarkt Hellas Verona kommer Rossoneri att behöva steppa upp nivån rejält. Nykomlingarna ligger bara två poäng bakom i tabellen och imponerade stort i förra omgången då Lecce lades på rygg med 3-0. De fyra föregående matcherna har dessutom varit poänggivande för Hellas som verkligen inte ska ses som chanslösa på San Siro. Ettan tas bort helt och hållet i garderingen.

5. Lecce – Torino 2

Torino följde upp den hemska insatsen mot Atalanta med att ta Milan till förlängning i veckans cupmatch. Det blev i slutändan förlust där för tjurarna, men det var viktigt att studsa tillbaka rent prestationsmässigt. Här går resan till Lecce och då ska gästerna ses med bra chans till vinst. Hemmalaget har bara tagit en poäng på de fem senaste matcherna och ligger inför söndagens fajt bara en poäng ifrån giljotinen. De gulröda har dessutom misslyckats med att göra mål i tre av de fem nämnda matcherna, och det är inget gott tecken direkt. Till runt 45 procent spikas tvåan.

6. Bordeaux – Marseille 2

Efter fyra raka nederlag lyckades Bordeaux äntligen vinna senast. Nantes besegrades med 1-0 på bortagräs, men i ärlighetens namn var det ingen imponerande insats. Dessutom var söndagens värdar då gynnade av att spela med en man mer i ungefär 40 minuter. Om det ska bli tal om Europaplatser för vinlaget måste spelet förbättras avsevärt. Marseille befinner sig på just Europaplats i och med andraplaceringen, och då försprånget till Rennes som ligger trea är uppe i fem poäng ser möjligheterna för Champions League ljusa ut för Villas-Boas gäng. Tio raka tävlingsfajter utan förlust imponerar oerhört och tvåan är därmed utgångsvald. Procenten är dock i största laget vilket innebär att krysset tar plats på större rader.

7. Nice – Lyon 2

Roligt möte då Nice och Lyon stötte på varandra så sent som i torsdags. Då var det Franska Cupen som gällde och avancemanget föll till slut i OL:s händer efter att supertalangen Hossem Aouar satte en straff i mål på tilläggstid. Trots skador på bärande spelare, bland andra Depay, fortsätter gästerna att gå starkt. Vi får faktiskt gå tillbaka till mitten på december för att hitta den senaste tävlingsförlusten. Den sviten kan inte Nice leva upp till, men på Allianz Rivera står Vieiras manskap ofta stabilt. Tre vinster och två oavgjorda i ligan lyder facit här sedan november-slutet, vilket vittnar om att detta åter lär bli en jämn kamp. Kryss är historiskt sällsynt när de här kombattanterna ställs mot varandra och känslan är då att gaffeln räcker.

8. Metz – St. Etienne 2

St. Etienne börjar se vårens ljus igen efter att ha gått igenom en mörkare vinterperiod. Tre raka vinster bådar gott inför framtiden och insatsen mot Monaco i veckans cupspel var extra positiv. Saliba, lånet från Arsenal, har varit bra hela säsongen och var en starkt bidragande orsak till att det blev avancemang såväl som hållen nolla. Metz har så här långt också skärpt till defensiven under 2020 och kommer till spel med två raka 1-0-vinster i Ligue 1. Segrarna kom mot Reims och Strasbourg, men St. Etienne är trots sin tabellposition (15) ett hack upp i svårighetsgrad. Spelvärdet finns till höger och tvåan är en potentiell spik.

9. Athletic Bilbao – Getafe X

Två matcher ska avhandlas från La Liga och vi börjar i Baskien. Bilbao har inte förlorat på snart två månader, men på slutet har de rödvita haft problem med att avgöra matcher, vilket fyra raka kryss i alla tävlingar vittnar om. På söndagen väntar lurigt motstånd då Getafe gästar San Mames. Madridlaget visar gryende storform då i tur och ordning Betis och Leganés kammat noll mot “Azulones” i de två föregående omgångarna. Nollan är också intakt under den perioden och även om Bilbao normalt sett är väldigt starka på sin hemmaplan går det inte att blunda för värdet till höger. Börja där och fyll på med ettan först på större system.

10. Villarreal – Osasuna 1

Den gula ubåten flyter på bra och har skördat tolv av femton möjliga poäng mot vinterns slut. Med den raden i ryggen kan Villarreal definitivt vara med och kriga om Europaplatserna när serien väl börjar dra ihop sig. Här saknas bland andra Soriano och Moreno då Osasuna gästar. Nykomlingen saknar sitt anfallsess Avila som tyvärr kommer att vara borta resten av säsongen med en knäskada. Besökarna har dock tre raka poängplock i ligan och ska trots Avilas frånvaro kunna klara av att ro kontraktet i hamn. Osasuna skuggar värdarna i tabellen men även om de går in som underdog här ska en brasklapp skjutas in. Pamplonagänget vann det vändande mötet och då ettan streckas skyhögt råder garderingstvång. Helst hela vägen.

11. Köln – Freiburg 1

Köln fick känna på vad Erling Braut Håland går för i helgen. Norrmannen satte två mål i Dortmunds 5-1 seger, men det är inte mot BVB som Podolskis gamla gäng ska ta sina poäng. Formen går inte att klaga på då Köln innan förlusten mot Dortmund hade fyra raka segrar. Det samma kan inte sägas om Freiburg. Gästerna har i sin tur inte segerjublat i någon av Bundesligas fyra senaste rundor, och insatsen mot Paderborn i helgen var direkt pinsam. Den dåvarande jumbon vann med 0-2 och lämnade med det resultatet jumboplatsen. Här blir det också tufft för de rödsvarta. Ettan är stark och spikas av trots viss överstreckning.

12. Paderborn – Wolfsburg 1

Paderborn har efter många besvikelser börjat visa form i bottenskiktet. Två segrar på de tre senaste i ligan har givit hopp inför framtiden och kanske kan den tidigare så hopplösa jumbon ändå greja nytt kontrakt i Bundesliga? Tre poäng är glappet upp till säker mark och mot ett formsvagt Wolfsburg kommer värdarna definitivt känna poängchans på förhand. Företagslaget har tre raka ligaförluster på kontot och går dessutom snart in i dubbelspel då Europa League-slutspel mot Malmö FF väntar. Värdet ligger till vänster och vi börjar strecka där.

13. Ajax – PSV Eindhoven 1

Kupongen avrundas med en riktig smällkaramell från Nederländerna. Ajax toppar Eredivisie tre poäng före AZ och tar här emot PSV på Johan Cruijff Arena. Gästerna är en besvikelse så här långt och placerar sig inte bättre än på en femteplats. Steven Bergwijn har dessutom försvunnit till Tottenham och det är en kraftig försvagning av PSVs offensiv. Framåt har Amsterdams stolthet inga problem då de rödvita har helt överlägsen målskillnad resterande lag i ligan. Formen är också god och den enda anledningen till att krysset åker med är för att ettan streckas väl högt för att lämnas ensam.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Man City – Guardiolas trupp närmar sig snart statusen skadefri och då behövs inga januariförvärv. Att en sådan spelare som Laporte nu är åter betyder oerhört mycket för defensiven och offensiven behöver vi knappt prata om. Mot Spurs gör City inga misstag.

Kupongens luring!

Hellas Verona – Hellas Verona gör en kanonsäsong och har faktiskt chans på Europaplatserna. Det skulle vara en riktig sensation om nykomlingen når dit, men å andra sidan ligger gästerna där de förtjänar att ligga. Milan har flaxat en del på slutet och här kan Hellas mycket väl skrälla.

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Tottenham – Man City 2
  2. Burnley – Arsenal 2
  3. Udinese – Inter 12
  4. Milan – Hellas Verona x2
  5. Lecce – Torino 2
  6. Bordeaux – Marseille 2
  7. Nice – Lyon 12
  8. Metz – St. Etienne 2
  9. Athletic Bilbao – Getafe x2
  10. Villarreal – Osasuna 1x
  11. Köln – Freiburg 1
  12. Paderborn – Wolfsburg 1x
  13. Ajax – PSV Eindhoven 1x

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Tottenham – Man City 2
  2. Burnley – Arsenal 2
  3. Udinese – Inter 1×2
  4. Milan – Hellas Verona x2
  5. Lecce – Torino 2
  6. Bordeaux – Marseille x2
  7. Nice – Lyon 12
  8. Metz – St. Etienne 2
  9. Athletic Bilbao – Getafe 1×2
  10. Villarreal – Osasuna 1×2
  11. Köln – Freiburg 1
  12. Paderborn – Wolfsburg 1×2
  13. Ajax – PSV Eindhoven 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 1 februari, 2020