Europatipset idag 8/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det är en mycket fin Europatips-kupong som finns att bemästra denna andra advent. Matcher från Storbritannien, Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland står på agendan. En 4 miljoner kronor stor jackpot finns också att lägga vintervantarna på och värde på bongen finns det gott om. I överflöd till och med! Vi sparkar igång omgången i Birmingham!

Spelstopp: 14:59

Till Europatipset

1. Aston Villa – Leicester 2

Formstarka Leicester vägrar just nu förlora. Rodgers och hans mannar radar upp bländande prestationer. När sedan spelet knackar en aning finns alltid någon matchvinnare i de främre leden som kan stänga matcher och hämta hem trepoängare. Aston Villa plockar i högsta grad sina poäng här hemma. Newcastle, Wolves och Brighton har fått lämna “Parken” utan framgång på sistone. Nu är dock de blåvita rävarna en ganska bra spik sett över hur kupongen i övrigt utvecklat sig. Skenar inte tvåan alltför mycket är det bara spika av gästerna!

2. Newcastle – Southampton 2

Det ser bättre och bättre ut för Newcastle. Insatsen mot City hemma senast var stabil även om Joelinton allt som oftast blev aningen ensam i anfallsleden. I segermatchen mot Sheffield United senast fick brassen starta på bänken. Southampton har rest sig ordentligt efter kölhalningen hemma mot Leicester. Spelmässigt såg det faktiskt redan bra ut mot Manchester City i dubbelmötet (liga, cup). Nu kommer The Saints med dubbla segrar i ryggen och en het Danny Ings på topp. Detta är en på förhand superjämn drabbning. Nu streckas mötet brutalt skevt vilket ser ut att kunna göra X2 till en bomb! Våga välja bort den hårt spelade ettan!

3. Norwich – Sheffield United 2

Nykomlingsmöte på Carrow Road nu. Sett över säsongen har Sheffield United varit det mest stabila av dessa bägge lag och laget från stålstaden har faktiskt stått upp mot allt motstånd laget tagit sig för. 19 poäng och bara fyra förluster får anses mer än godkänt för The Blades. Finske skyttekungen Pukki har precis som sitt Norwich varit iskall under en period. Nu verkar det dock åter lossnat för 29-åringen som målat två matcher i rad. I Championship i fjol slutade denna drabbning 2-2. Det bör bli jämnt även nu och när strecken ser ut att falla korrekt är det kanske lika bra att strecka rakt över!

4. Brighton – Wolverhampton X

Wolves har varit att lita på under en längre period nu. Det till stor del portugisiska lagbygget vägrar förlora och smyger med i toppen av Premier League-tabellen. Bästa målskytt i laget är dock mexikanaren Raul Jiménez som smällt in sex kassar för de gulsvarta vargarna. Brighton kommer garanterat bjuda upp till dans här. The Seagulls kommer med en finfin skalp i bagaget då Arsenal las på rygg i London. Dessförinnan stod Potters mannar upp väl mot Liverpool borta dessutom. Tätt även här där krysset smakar allra bäst.

5. Torino – Fiorentina 2

Serie A i Italien nu där vi kommit fram till omgång 15. Två lag som för tillfället huserar i mittens rike är Torino och Fiorentina. Lagen ställs mot varandra i Turin denna söndag. Gästerna har inte vunnit en ligamatch sedan Sassuolo besegrades i slutet av oktober. I Granata, som hemmalaget kallas, fick dock jubla åt en seger förra helgen. Genoa besegrades med 1-0 efter Gleison Bremers avgörande i andra halvleken. I fjol slutade bägge matcherna lagen emellan 1-1. Med en etta som ser ut att bli oerhört snedvriden känns tvåan allra bäst! Kan Florens-laget skrälla kommer det betala riktigt bra!

6. Sampdoria – Parma 1

Svensk duell nu att vänta i Genua. Sampdoria med tokgivna Albin Ekdal på mittfältet ska gå i klinch med Parma där duon Gagliolo och Kulusevski huserar. Samp har som bekant haft en riktigt svag start på säsongen. Ranieri styr numera hemmaskutan och visst har saker och ting sett bättre ut. I förlustmatchen mot Cagliari förra omgången slog dessutom fjolårets målkung Quagliarella till med dubbla mål. Viktigt såklart för hemmalaget att få igång veteranen! Gästerna såg rent av dåliga ut mot Milan senast och kommer få stora bekymmer här. Stannar ettan omkring 50 procent är det klart värt att spika av de blådressade!

7. Bologna – Milan 1X2

Två tabellgrannar ska göra upp om poäng på Stadio Renato Dall’Ara. Milan har varit kraftigt ifrågasatta under säsongen där även ett tränarbyte skett. Pioli har kommit in och fått lite bättre ordning på de rödsvarta styrkorna. Mot Parma senast kom dessutom första segern sedan SPAL besegrades i slutet av oktober. Bologna tog en magisk skalp mot Napoli förra helgen och visst ska I Rossoblu kunna störa Milano-laget även här. Värdemässigt är det också till vänster vi först och främst ska vända blicken.

8. Valladolid – Real Sociedad 1

Det ska spelas spansk boll denna söndag också. Från La Ligas 16:e omgång hämtas mötet mellan Valladolid och Sociedad. Gästerna från Baskien slog till med en härlig prestation i senaste omgången. 4-1 mot Eibar i derbyt bådar fortsatt gott för den blåvita utmanaren. Nu är det bortagräs som gäller då José Zorillas ska besökas. Valladolid har inte förlorat mer än en drabbning här i år. Torsken kom faktiskt i senaste omgången och det var Sevilla som löste den vitlila knuten. Med detta i åtanke ska såklart inte värdarna stå chanslösa här. Tvåan målas dock upp på tok och återigen är det finfint värde till vänster. Börja därför med ettan!

9. Osasuna – Sevilla 1X2

Felstrecken bara fortsätter och nästa gäng som målas upp till skyarna är Sevilla. Visst har gästerna varit ruskigt fina denna säsong och radat upp välbyggda prestationer. Laget är dock inte oslagbara och nu ska Lopetegui och hans manskap få ta sig an en rejäl utmaning. Osasuna är visserligen nykomling i ligan men har inte förlorat mer än en match hemma på Estadio El Sadar sedan ungefär 18 månader tillbaka! Det är rejält starka kort! Även om suget finns att måla ner besökarna så måste Osasuna finnas med här på ett eller annat sätt! Dundervärde till vänster!

10. Reims – St. Etienne 1

Franska Ligue 1 är rejält jämn. Mittenpartiet där bland annat Reims och St. Etienne hittas är efter 16 omgångar ett stort getingbo. Gästerna som hade en rent ut sagt usel inledning på säsongen gjorde sig av med Printant för att ersätta honom med tidigare Leicester-coachen Claude Puel. Sedan 58-åringen kommit in hos gästerna är läget klart förbättrat men än finns mer att jobba på vad gäller bortaspelet. Nu ska Les Verts testa lycka mot ett av ligans mest ramstarka lag. Reims släpper mer eller mindre inte till någonting på sitt hemmagräs. Värdemässigt ser dessutom ettan ut att kunna bli en söndagsbomb! Till priser mellan 35-40 procent är det kanske kupongens allra läckraste spik!

11. Marseille – Bordeaux 1X

Thauvin är fortsatt skadad men Marseille har ändå hittat vägar att göra mål och vinna matcher. Payet och Benedetto trycker in strutar framåt och bakåt finns klass i Caleta-Car, Kamara och Strootman bland annat. Gästerna har haft svårt på Velodromen genom åren. Laget ser dock riktigt fint ut för tillfället och krossade senast Nimes med 6-0! Oddsmässigt är Marseille ganska stora favoriter men av allt att döma kommer ettan hamna mellan 70-80 procent. Här är det åter dags att titta åt höger. Åtminstone ett kryss bör få utrymme på litet som stort system.

12. Union Berlin – Köln X2

Det går riktigt bra för nykomlingen Union Berlin just nu. Sebastian Andersson har genomgående varit värdlagets kanske allra bästa spelare och tryckt in sex strutar under hösten. I övrigt har keepern Gikiewicz var riktigt stabil mellan stolparna och en rutinerad backlinje med Friedrich och Schlotterbeck bland annat har gjort jobbet galant i den nya tuffare ligan. Köln är också nykomling. Gästerna har dock inte rosat marknaden lika väl som sin opponent här. På pappret skiljer dock inte så där vansinnigt mycket mellan lagen och då blir det åter fel med en brutalt överstreckad favorit! Självklart måste X2 tas i beaktande här omgående.

13. Rangers – Celtic X

Vi knyter ihop säcken på Hampden Park i Glasgow. Här ska det nämligen liras Ligacupfinal i Skottland och det är, precis som vanligt, Rangers och Celtic som ska göra upp om titeln. Helanders blådressade gäng har gått bra under hela säsongen. Laget ser välkomponerat ut med spets i form av Morelos och även rutinerade Defoe. När lagen ställdes mot varandra senast i ligan vann Celtic med 2-0. Men känslan är ändå att det kan bli ännu jämnare här. Rangers har inte vunnit en titel sedan 2011 och att kunna knäppa de grönvita på näsan måste vara ruskigt motiverande. Testa krysset tidigt men därefter ser ettan ganska spännande ut till procent under 30.

Till Europatipset

Omgångens säkra: Leicester

Jamie Vardy’s having a party återigen. Anfallaren gör mål på allt och skjuter Leicester till seger på seger. Här sänker han Aston Villa. Leicester vinner.

Omgångens skräll: Köln

Köln och Union Berlin är båda nykomlingar i Bundesliga och håller liknande klass på pappret. Då köpes såklart inte den ruskigt märkliga streckningen. Gå för skrällen i huvudstaden!

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Aston Villa – Leicester 2
  2. Newcastle – Southamp. x2
  3. Norwich – Sheffield U 1×2
  4. Brighton – Wolves 1x
  5. Torino – Fiorentina 2
  6. Sampdoria – Parma 1
  7. Bologna – Milan 1×2
  8. Valladolid – Sociedad 1
  9. Osasuna – Sevilla 1×2
  10. Reims – St. Etienne 1
  11. Marseille – Bordeaux 1x
  12. Union Berlin – Köln x2
  13. Rangers – Celtic X

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 december, 2019