Fotboll: Veckans hetaste (v.18)

Fotboll

Kommande matcher

Semifinalerna i Europaspelet fortsätter denna vecka. I Champions League har Liverpool en bekväm 2-0 seger att luta sig emot i tisdagens retur borta mot Villareal. Och därefter ska Real Madrid och Manchester City göra upp på Santiago Bernabéu, och City har en 3-2 ledning att gå på efter det första mötet som bjöd på stor underhållning.

I Europa League så skaffade sig Eintracht Frankfurt ett 2-1 överläge mot West Ham och kan återigen skrälla sig vidare i returen på hemmaplan under torsdagen. Och i det andra semifinalen så har RB Leipzig med sig 1-0 till returen på bortaplan mot Rangers.

Under torsdagen ska det även avgöras vilka två som kommer att mötas i en historisk final i Europa Conference League. Mellan Roma och Leicester blev det 1-1 i det första mötet och nu har José Mourinhos mannar hemmaplan i returen. I Marseille kommer Feyenoord att gästa med en 3-2 i bagaget.

Efter en fullspäckad vecka med Europamatcherna på schemat så bjuder helgen också på en rad intressanta matcher som AIK – IFK Göteborg i Allsvenskan, Liverpool – Tottenham i Premier League och inte minst Madrid-derby i La Liga. Samt en massa andra matcher att se fram emot när de stora europeiska ligorna snart lider mot sitt slut.