Odds för Herrarnas semifinaler i Wimbledon

Idag startar herrarnas semifinaler i 2008 års upplaga av Wimbledon. Världsettan Federer ställs mot uppstickaren Marat Safin och världstvåan Nadal möter det tyska hoppet Schuettler. Två matcher som i spelvärlden är avgjorda på förhand.

Spelbolagen tror på favoritskapet och ger inte speciellt mycket betalt för varken vinst för Federer eller Nadal. Det som gör det hela intressant är motståndet som betalar desto bättre. Marat Safin har aldrig spelat så bra tennis som han gör just nu, och det utan att vara seedad. Efter en tung match mot tredjeseedade Djokovic i fem set stor tillslut Safin som segrare. Någonting som ingen hade räknat med då turneringen inleddes. Frågan som alla nu ställer sig är: Hur bra är Marat Safin egentligen? Om allting stämmer för honom finns det en liten möjlighet att rå på den okrönte gräskungen, i alla fall om man skall gå på experternas uttalanden. Vi tror att Federer vinner men rekommenderar ett spel på resultatet.

I den andra matchen bör det inte vara några större problem för Nadal att ta sig vidare, förutsatt att hans kropp håller. Vi har tidigare nämnt att Nadal föll illa och skadade sitt knä men det är ingenting som verkar störa spanjoren. Han visade råstyrka när han slog ut britten Murray i tre raka set i kvartsfinalen och det ser onekligen tufft ut för Schuettler. Vi på Odds Online tror inte på någon skräll och en spansk seger är given.

Nämnas bör också att Jonas Björkman igår tog sig vidare till dubbelfinal tillsammans med partnern Kevin Ullyett efter 3 – 1 i set mot världsettorna Mike och Bob Bryan. Sagan Björkman kan alltså få ett riktigt fint slut om det slutar med en vinst i Wimbledons dubbelfinal.

Federer vs Safin

Bästa odds på Federer, Sportingbet, 1,88
Bästa odds på Safin, Sportingbet, 9,00

Odds Online rekommenderar spel på resultatet, 3 – 1 i set. :Expekt:, 4.00

Nadal vs Schuettler

Bästa odds på Nadal, :Betsson: 1,02
Bästa odds på Schuettler, :bet365: 26,00