Reflektion kring helgens spelförslag

Då var helgen över och med det en hel del idrottsevenemang. Vi har fått se systrarna Williams göra upp om damtiteln i Wimbledon, Jonas Björkman förlora sin sista dubbelfinal, allsvensk fotboll, etapp 1 i Tour de France samt en makalös herrfinal i Wimbledon mellan Federer och Nadal.

Eftersom vi på Odds Online valde att ge lite speltips innan helgen startade så vill vi nu gå igenom våra tips och se vad som egentligen hände.

I damernas final i Wimbledon mellan systrarna Williams valde vi att gå mot experterna och tro på Venus framför Serena. Till en början så det ut som att vi skulle få krypa till korset då Serena satte enorm press på sin syster redan från första bollen och bröt direkt i Venus serve. Det syntes tydligt att det under matchen inte fanns någon syskonkärlek överhuvudtaget, inte minst när Serena skickade iväg en stenhård boll mitt i bröstet mot Venus framme vid nät, en boll som Venus på något omöjligt vis lyckades parera. Blicken som däremot kom efter den vunna poängen sa nog allt om vilken nivå matchen skulle fortsätta på. Venus arbetade sig in bra i matchen och stod tillslut som segrare med siffrorna 7-5, 6-4. Ett resultat som gav oss rätt i vårt förslag till odds.

Herrfinalen vågade vi inte tippa vilket nu i efterhand nog var ren tur. Vilken match vi fick se! En tung maktkamp i över 4 timmar om fem set med två regnavbrott och makalösa bollar från båda håll. Matchen kallas redan för en klassiker och Nadal fick tillslut vinna sin första Wimbledon-titel samtidigt som möjligheten till rekord genom sex raka vinster försvann i tomma intet för en uppgiven Roger Federer.

Etapp 1 i Tour de France blev en seger som gick precis så som spelbolagen hade trott med vinst för Alejandro Valverde. Gick ni på favorittipsen så gick också resultatet in.

Slutligen hade vi på Odds Online trott på seger till Djurgården som tog sig an Trelleborg borta. Ett resultat som troligtvis Djurgårdarna själva trodde skulle slå in när de ledde med 1 – 0 efter mål av Mattias Jonson. I matchens absolut sista minut lyckades Trelleborg trycka in en kvittering genom Magnus Andersson. Odds Online´s tips gick därmed åt skogen med minsta möjliga marginal.