Se upp för Real i El Clasicó

Spelbolagen tror stenhårt på Barcelona i lördagskvällens El Clasicó. Vi vill dock varna för Real Madrid. Känslan är att laget lagt problemen bakom sig under nye tränaren Ramos, samtidigt som man är det lag som måste vinna.

Visst är och ska Barcelona vara favoriter i en match som lördagens. Barca har varit Europas bästa lag under hösten, både i Champions League, där man nu är favoriter, och i La Liga som man leder i stor stil. Detta samtidigt som Real upplever en turbulent tid med mindre bra resultat och en sparkad tränare i Bernd Schuster.

Men det finns ändå en hel del som talar för gästande Real. Förvisso möts ett harmoniskt och avslappnat Barca och ett skadedrabbat och kritiserat Real i lördagens El Clasicó, men historien har gång på gång visat att den desperate ofta är den som går segrande ur striden.

Och Real är i desperat poängbehov, medan Barca utan tvekan har råd med en förlust. Matchen kan betecknas som en sexpoängsmatch där det kommer skilja hela tolv poäng vid Barcavinst, men bara sex om Real vinner. Här är oddsen på Barcelona – Real Madrid.

Spännande toppmatcher i Italien och Frankrike
I helgen spelas det dessutom två intressanta matcher i Serie A respektive Ligue 1. Juventus tar sig an Milan i en match där viktiga poäng i jakten på Inter står på spel, medan Lyon ställs mot Marseille i en ren seriefinal i Frankrike. Vid vinst går Marseille upp på samma poäng som Lyon.

Spela italienskt i helgen
Helgens bästa spel hittar vi annars i Serie A. Napoli – 1,50 hos :unibet: – vinner mot Lecce, Genoa – 1,91 hos :eurobet: – hemmaslår Atalanta och formstarka Roma – 1,45 hos :eurobet: – avfärdar enkelt Cagliari. Dessutom tror vi mycket på Petter Hanssons franska klubb Rennes hemma mot Nantes i Ligue 1. Rennes ger 1,66 ggr pengarna hos :expekt:.

Skribent: Johan

Skriven den 12 december, 2008