Sprakande fotboll i La Liga

Vilken fotbollshelg vi fick uppleva i helgen. Målexplosion i Spanien, avgöranden på övertid i England och Tyskland, samt derbydramatik i Italien. Dessutom vann Napoli och Wolfsburg.
Att de två toppmatcherna i spanska La Liga skulle bli underhållande trodde nog de flesta som följer den spanska fotbollen. Men att det skulle bjudas på totalt 11 mål och sprakande anfallsfotboll var det förmodligen inte många som räknat med.

På Camp Nou krossade ett allt mer imponerande Barcelona toppkonkurrenten och erkänt svårspelade Valencia med hela 4-0. Stor segerorganisatör var tremålskytten Thierry Henry.

Den underhållande tillställningen i Barcelona saknade dock en ingrediens som mötet mellan Real Madrid och Sevilla hade, dramatik.

På  Santiago Bernabéu hämtade Real upp underläge 1-3 till 3-3 i en fullständigt galen match, bara för att fem minuter innan slutsignalen släppa in en fjärde boll. Sevilla vann matchen och passerade därmed Real i tabellen.

Villa utmanar
I Premier League vann alla fyra storklubbarna, även om Manchester U var illa ute i mötet med Sunderland. Vidic mål på övertid ordnade dock alla tre poängen.

Noterbart är också att femman Aston Villa hakar på i toppen efter 3-2 mot Everton på Goodison Park. Även här avgjordes matchen i slutskedet. Everton kvitterade på övertid men mitt i hemmaglädjen kontrade Ashley Young in 3-2 för gästerna.

Toni hjälte i seriefinal
Även i Bundesliga bjöds det på stor dramatik när Bayern München tog emot Hoffenheim. Gästerna hade 1-1 när Luca Toni avgjorde matchen i den nittionde minuten. Snöplig för nykomlingen som ändå behåller serieledningen.

I Serie A vann Genoa det prestigefyllda derbyt mot Sampdoria. Stor matchjälte blev skyttekungen Diego Milito som stod för matchens enda fullträff.

Till sist konstaterar vi att två av våra tre rekommendationer gick in. Napoli och Wolfsburg vann sina respektive matcher. Däremot föll Werder Bremen.

Londonderby ikväll
Missa inte heller kvällens Londonderby mellan West Ham och Tottenham Hotspur. Ett möte mellan två lag i stort poängbehov. Spelbolagen ger ungefär lika mycket på båda lagen, kanske läge för ett oavgjort resultat?