Stryktipset 25/7 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Stryktipset – tips, analyser & spelförslag

Superettan i all ära, men helgens höjdpunkt är naturligtvis den avslutande omgången i Premier League som går av stapeln under söndagen. Vi har förhoppningsvis hittat ett par fina drag på denna kupong som ståtar med en maffig jackpot på 9 miljoner. Nu går vi för 13 rätt!

Spelstopp: 15:59

Till Stryktipset

1. Halmstad – Akropolis 2

Akropolis körde över i Division 1 Norra i fjol och har visat att de är i Superettan för att stanna. Stockholmarna har blott åkt på en förlust de inledande sju omgångarna där veckans 2-0-seger mot Västerås var mäkta imponerande. Nu reser de till västkusten för att ta sig an serieledande Halmstad. Pressen ligger med det sagt utan tvekan på Magnus Haglunds kvastar som i ärlighetens namn inte imponerat speciellt mycket. Rasmus Wiedesheim-Paul har varit glödhet med sju fullträffar men spelare som Djuric, Allansson och Boman kan man kräva mer av. Kupongens bästa skrällchans hittas redan i match 1. In med samtliga tecken!

2. Jönköpings Södra – Brage 2

Grönvitt möte från Vätterns södra strand mellan två lag som tampades i toppen av Superettan i fjol. Förutsättningar finns för att göra det även 2020. Starten har varit trevande där framförallt Brage brottats med skadeproblem. Med bland annat Seth Hallberg tillbaka har det dock sett allt bättre ut för masarna som kommer till Stadsparksvallen med tre raka vinster i bagaget. Offensiven ser väldigt spännande ut med Lundin och Pllana som pålitliga målgörare och ett sparkapital i Kouakou. J-Södra har en vass anfallare i Edin Hamidovic men totalt sett har det hackat för smålänningarna. 3-1-segern senast i derbyt mot Öster kan möjligen ha gett en skjuts. Här lockar ändå högersidan mest och Brage får utgångstecknet.

3. Trelleborg – Dalkurd X

Superettan näst mest målsnåla lag efter sju omgångar är Trelleborg. Skåningarna har enbart mäktat med sex mål framåt och är med det sämst i serien. Varken Camara-Jönsson eller Söderqvist har hittat nätet vilket är oroväckande. Dalkurd imponerar inte heller även om John Stenberg varit en positiv injektion med sina tre mål. Här saknas nyförvärvet Daniel Stensson och frågetecken kan sättas för de grönkläddas spel på naturgräs. På det underlaget har de inte segrat i seriespel på över ett år. Detta luktar tight och målsnålt. Krysset är ingen dum idé men den som har råd bör koppla på hela säkerhetsbältet.

4. Leicester – Manchester United 2

Raffinerat är bara förnamnet inför mötet på King Power Stadium. Dessa kombattanter gör allt att döma upp om den sista CL-biljetten och det är fördel United. En poäng räcker för “De röda djävlarna” som dock darrat något på manschetten på slutet. Leicester har samtidigt sett ängsligt ut under en längre tid – sett till matcherna under det nya kalenderåret placerar sig faktiskt “Rävarna” på den nedre halvan. Här saknas dessutom en drös med betydande spelare som Chilwell, Pereira, Söyüncü och Maddison. Trolig tvåa.

5. Chelsea – Wolverhampton 2

Två förluster på de tre senaste har gjort att det finns en liten risk att Chelsea missar Champions League. Förlust i denna avslutande omgång samtidigt som Leicester tar poäng mot United och Frank Lampards blåklädda mannar faller ner på femteplatsen. Det är inte någon enkel uppgift de har framför sig. Wolverhampton säkrar en plats i Europa League vid seger där de slipper förlita sig på att Arsenal ska förlora FA-cupfinalen mot just Chelsea. “Vargarna” kommer också till London med gott gry. I huvudstaden har de dessutom inte förlorat sedan februari 2018. Öppet där procenten bjuder in till att strecka från höger.

6. Arsenal – Watford 2

Watford hade ingen rolig onsdag. Gino Pozzo fick knappast den effekt han velat genom att sparka Nigel Pearson. Ett blekt The Hornets föll med hela 0-4 mot City samtidigt som Aston Villa senare på kvällen besegrade Arsenal. Därmed återfinns Watford under strecket inför den avslutande omgången, ett mål bakom (i praktiken två) Villa. Vinst är egentligen det enda som gäller på Emirates Stadium, och visst finns god chans om Arsenal uppträder som på Villa Park. Där agerade Londonlaget under all kritik, faktum är att de inte mäktade med ett enda skott på mål. The Gunners tycks enbart ha FA-cupfinalen i sikte och då är motivationstvåan ett hett villebråd i norra London.

7. Crystal Palace – Tottenham 2

Tottenham har alltjämt siktet inställt på Europa. I den sista omgången måste en poäng plockas in på Wolves och med tanke på vilket motstånd som väntar finns god chans. Crystal Palace har varit Premier Leagues sämsta lag, bortsett Norwich, under sommaren. Sju raka förluster har det blivit för “Örnarna” som sett loja och ointresserade ut. Spurs har inte imponerat nämnvärt men poängen har rullat in i snabb takt för Mourinhos liljevita manskap. Allt annat än en tvåa vore en smärre sensation på Selhurst Park med tanke på förutsättningarna.

8. Everton – Bournemouth 2

Tåget gick troligen för Bournemouth när de föll i derbyt mot Southampton den gångna omgången. Ska det bli vidare spel i Premier League krävs seger borta mot Everton samtidigt som både Aston Villa och Watford förlorar. Det känns såklart föga troligt men räkna med att Eddie Howe kommer försöka gjuta mod i sina körsbär. Ett Everton som mest är intresserade av semester bör vara ett tacksamt motstånd, även om The Toffees besegrade Sheffield United senast. Att Bournemouth avslutar med en seger men samtidigt får lämna det engelska finrummet känns som en trolig utgång. Tvåan är åtminstone ett spännande spikalternativ till låg procent.

9. West Ham – Aston Villa 2

Efter att vara uträknade under en längre tid ser Aston Villa ut att kunna lösa kontraktet. Trézéguets fina mål på halvvolley mot Arsenal sköt upp “Lejonen” på rätt sida strecket. Vinst på London Stadium torde räcka för nytt kontrakt och utsikterna är goda mot ett West Ham som inte har något nämnvärt att spela för. The Hammers stod förvisso upp bra i onsdagens match på Old Trafford, men förutsättningarna bör ändå gynna ett desperat Villa. X2 ska räcka på London Stadium.

10. Manchester City – Norwich 1

Helgens no brainer hittas på Eastlands där tvåan Manchester City tar emot jumbon Norwich. “Kanariefåglarna” inledde säsongen positivt men har nu nio (!) nollpoängare i följd där de endast mäktat med ett mål framåt. Här dras de dessutom med avstängningar på Buendía och Drmic. Inget roligt läge mot ett City som tryckt in 16 mål på sina fyra senaste ligamatcher. Här är enda frågan hur stor hemmasegern blir. Ettan är totalt odiskutabel, ska vi gissa på 5-0 och ett hattrick av formstarka Raheem Sterling?

11. Newcastle – Liverpool 2

Liverpool firade ligatiteln med skönsång och propagandafotboll hemma på Anfield i onsdags. Chelsea sköljdes över med hela 5-3 efter en hel drös vackra mål. Slutdestination på denna magiska säsong för Klopps gäng blir St. James’ Park, och visst ska goda förutsättningar finnas för att slå fjolårets notering på 97 poäng. Newcastle har agerat svagt sedan kontraktet blev klart, till stor del på grund av en skadedrabbad trupp. Flera defensiva pjäser saknas här och då blir det tufft mot ett Liverpool värdarna har fyra raka nederlag mot. Tvåan står stadig i östra England.

12. Southampton – Sheffield United X

Sheffield United var nederlagstippade inför säsongen men har stått för en magisk insats som nykomlingar. The Blades kommer sluta på den övre halvan vilket nog ingen hade kunnat förutse. Ett av ligans allra bästa försvar, där samtliga gör jobbet, har varit det stora framgångsreceptet. Här lär knappast gästerna ställa ut skorna då en seger innebär en slutgiltig åttondeplats, klubbens bästa ligaplacering sedan 1975. Southampton blir med det sagt ingen lätt nöt att knäcka. Hasenhüttl har sent omsider fått fart på sina helgon som står på sex raka utan förlust trots att bland annat båda Manchester-lagen stått för motståndet. Danny Ings jagar dessutom Jamie Vardy i toppen av skytteligan. Vidöppet är bara förnamnet. Helgarderingen bör komma tidigt.

13. Burnley – Brighton 2

Burnley har faktiskt bara förlorat en av sina 15 senaste ligamatcher, men i 2-0-vinsten mot Norwich övertygade knappast The Clarets. Där var det oerhört tydligt hur svårt de vinröda har när de förväntas föra spelet, trots spel med två man mer i den andra halvleken mot jumbon hade de svårt att komma till kvalificerade chanser. Noterbart är att svenske doldisen Joel Mumbongo tog plats på bänken i den fighten. När säsongen ska läggas till handlingarna blir hur som helst Burnley på tok för övervärderade mot ett spelmässigt vassare Brighton, även om “Fiskmåsarna” återfinns ett par hack ner i tabellen. Till rådande streck känns det dock givet att skippa ettan. X2 blir valet i Lancashire.

Till Stryktipset

Bästa spiken!Tottenham

Crystal Palace har redan checkat ut för säsongen och Tottenham behöver vinna i jakten på en Europaplats. Bortasegern känns således mer eller mindre helt given på Selhurst Park.

Kupongens luring! – Akropoli

Halmstad må återfinnas i toppen av Superettan, men helt övertygande har de blåsvarta inte varit. Akropolis har visat att de kan stå upp mot samtliga lag i denna serie och ska inte räknas bort på Örjans Vall.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Halmstad – Akropolis 12
  2. Jönköping – Brage x2
  3. Trelleborg – Dalkurd x
  4. Leicester – Man United 2
  5. Chelsea – Wolves x2
  6. Arsenal – Watford 12
  7. Crystal P – Tottenham 2
  8. Everton – Bournemouth 2
  9. West Ham – Aston Villa x2
  10. Man City – Norwich 1
  11. Newcastle – Liverpool 2
  12. Southampton – Sheff U 1x
  13. Burnley – Brighton x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Halmstad – Akropolis 1×2
  2. Jönköping – Brage x2
  3. Trelleborg – Dalkurd 1×2
  4. Leicester – Man United 2
  5. Chelsea – Wolves 1×2
  6. Arsenal – Watford 12
  7. Crystal P – Tottenham 2
  8. Everton – Bournemouth 2
  9. West Ham – Aston Villa x2
  10. Man City – Norwich 1
  11. Newcastle – Liverpool 2
  12. Southampton – Sheff U 1×2
  13. Burnley – Brighton x2

Till Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 23 juli, 2020