Topptipset idag 23/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fyra cupfajter och lika många ligakamper går via en fusion ihop och bildar detta Topptips. Kommer Liverpools första nederlag sedan evigheter på torsdagskvällen? Är Milan på rätt spår? Och kan Betis prestera borta? Svaren på detta leder en bra bit på vägen mot alla rätt!

Spelstopp: 20.44

Till Topptipset

1. Wolverhampton – Liverpool 1

“We’re gonna win the league!” Liverpools fans sjöng för glatta livet efter 2-0-triumfen mot Manchester United, och The Reds behöver inte tolka tarotkort för att se in i framtiden att det blir en första mästartitel sedan 1990. Men samtidigt kan denna stora ligaledning göra att LFC i enstaka matcher blir lite försiktiga. Fabinho och Matip är kanske ännu inte redo 90 minuter, och Klopp vet att rotation krävs om det ska hålla hela vägen i alla turneringar. Wolves är det kanske mest svårtippade laget i Premier League. 0-2 i paus mot The Saints förbyttes till 3-2, precis som man sänkte City för en månad sedan. Klart värt att chansa in ettan och sedan dra på med mer!

2. Tranmere – Watford 2

Ett FA-cupomspel väntar på Prenton Park. Mot Watford gjorde Tranmere säsongens match när The Wanderers hämtade in 0-3 till 3-3 på knappa 20 minuter. Sedan dess har värdarna gått riktigt trögt i League One och ser alltmer ut som en nedflyttningskandidat. The Hornets åkte på en snöplig förlust på Villa Park på tisdagskvällen (1-2) när avgörandet kom på stopptid vilket gjorde Troy Deeneys ledningsmål noll värt. Även här luktar det degradering, men två divisioner skiljer lagen åt – tvåan kan eventuellt bli X2 på stora.

3. Royal Antwerp – Kortrijk 1

Nytt land, men fortsatt cupfokus med semifinal 1 av 2. Antwerpen går som tåget i ligan där nederlag undvikits sedan början av november. Längst fram i värdarnas offensiv har vi ett riktigt köttberg med 33-årige Lior Refaelov och ett år äldre Dieumerci Mbokani. Bägge levererar mål stup i kvarten och då kan man inte klaga. Kortrijk kammar mestadels noll hemma som borta och då kan detta inte bli någon vidare succé. “De Kerels“ smiskas även här och ettan dunkas in.

4. NAC Breda – PSV Eindhoven 2

Grannlandet Holland är fullt uppe i cupspelet de med, och här har vi en banktvåa så det skriker om det. NAC spelar i andraligan och återfinns på en ok femteplats. De gulsvarta har en tillfällig tränare i Willem Weijs och hackar fram med alla möjliga resultat. Gästerna från Eindhoven ligger ganska exakt en hel division ovanför Breda, och även om poängen kommer och går är “Boeren” de näst bästa i Eredivisie på att hitta nätet. Steven Bergwijn och kamraterna i offensiven löser biffen på Rat Verlegh Stadion!

5. Rayo Vallecano – Real Betis 2

Spanska Cupen är av intresse även i soliga Spanien. Real Betis åker till sydöstra Madrid med en fin start på det nya året; två segrar och ett kryss i januari. I söndags var det en och annan nostalgiker som fällde en tår när odödlige Joaquín satte sitt sjunde mål för säsongen, bara 18 månader bort från 40-årsstrecket. 3-0 på Sociedad innebar en perfekt uppladdning till denna uppgift. Målsnåla Rayo ligger i mitten av Segunda och känner kanske att de måste välja mellan att hoppas på uppflyttning eller satsa på cupen. De grönvita andaluserna får tipset i utgång.

6. Genclerbirligi – Gaziantepspor 1

Tipset rullar in på fredagen med en turkisk seriematch i Ankara. Genclerbirligi var trots 0-2-förlusten mot Rizespor inte så pjåkiga och hade flera skott på mål samt chanser som borde förvaltats bättre av vikarierande strikern Sio. “Ankaras vind” börjar alltså ta sig och är hyfsade hemma. 0-2 för Gazi?ehir Gaziantep i Istanbul blev resultatet mot Fener. Där blev det ostskivan för Oguz Ceylan som tvingas stå över denna kamp. Högerbacken väntas ersättas av Pawel Olkowski i vad som är en klar försvagning för GFK som har stora hål på mitten. Bättre pröjs på värdarna och publiken på Eryaman Stadium bör få se en trolig hemmavinnare.

7. Brescia – Milan 1

Serie A har av naturliga skäl blivit intressantare för oss svenskar. Zlatan Ibrahimovic har hunnit näta en gång sedan återkomsten i den rödsvarta dressen, och Rossoneri har tre raka viktorior i tävlingssammanhang. Dock ska det påpekas att motståndet varit lite enklare karaktär, och detta är ett lombardiskt derby. Brescia stoppade blödningen genom att erövra en pinne mot högt flygande Cagliari när Ernesto Torregrossa, två gånger assisterad av Sandro Tonali, satte två strutar. Saftigt värde på Brescia, som mycket väl kan putta omkull detta ännu ömtåliga Milan. Förstärk omgående.

8. Nice – Rennes 1

Den franska Rivieran med sin milda vinter avslutar tipset i Ligue 1. Allianz Riviera Arena är en plats värdarna trivs bra på. “Le Gym” har enbart segrar inför hemmafansen sedan slutet av november, och utöver detta en spännande 20-årige striker från Kamerun i form av Ignatius Ganago som börjar slå sig in i startelvan igen. För de nordfranska besökarna har säsongen sedan höstens mitt blivit en riktig succé. Treor staplas på varandra även om fullpoängare borta många gånger hänger på en skör tråd. Hugget som stucket, men hemmafördelen fäller avgörandet. 1X!

Till Topptipset

Bästa spiken!

PSV – Bara det att skiljer en division mellan klubbar gör mycket, när det dessutom handlar om PSV blir gapet bara större. Mohamed Ihattaren och de andra lovande ungdomarna målar sig vidare till kvartsfinal!

Kupongens luring!

Brescia – En ny Bresciastriker som nätar behövs i Balotellis frånvaro. Milan är på rätt väg, men går det snett rasar självförtroendet snabbt. Forza Brescia, ge oss en norditaliensk knall!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Wolves – Liverpool 1x
  2. Tranmere – Watford 2
  3. Royal Antwerp – Kortrijk 1
  4. NAC Breda – PSV 2
  5. Vallecano – R.Betis x2
  6. Genclerb. – Gaziantep. 1x
  7. Brescia – Milan 1x
  8. Nice – Rennes 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Wolves – Liverpool 1×2
  2. Tranmere – Watford x2
  3. Royal Antwerp – Kortrijk 1
  4. NAC Breda – PSV 2
  5. Vallecano – R.Betis 1×2
  6. Genclerb. – Gaziantep. 1x
  7. Brescia – Milan 1×2
  8. Nice – Rennes 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 23 januari, 2020