Trippeln 14/8 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Julen är här! Förlåt, Premier League är här. Efter fredagens smygpremiär i London finns det gott om karameller att sätta tänderna i under lördagen. Bland annat tar nykomlingen Norwich emot Liverpool på Carrow Road. Uppe i Norrland blir trippeln komplett.

Spelstopp: 14.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

GIF Sundsvall – IFK Värnamo: Bortaseger @ 3,19

Lördagens lir drar igång på blågul mark där mitten tar emot toppen i Medelpad. 22 poäng på 15 omgångar är inte godkänt för en förening av GIF Sundsvalls dignitet. Truppmässigt är norrlänningarna näst starkast i Superettan, endast Helsingborgs IF har en bättre trojka i sitt stall.

Giffers inledde säsongen ståndaktigt och såg ut som det topplag de förväntats vara men därefter har någonting gått sönder på NP3 Arena. Henrik Åhnstrands herrar har endast inkasserat två pinnar på de senaste fyra omgångarna och avståndet till tättrion ökar för varje vecka.

IFK Värnamo är ett av lagen i tättrion efter att Jonas Thern gnuggat sina geniknölar som bara han kan. Truppmässigt är inte smålänningarna mycket bättre än sin plats i Division 1 förra säsongen men i praktiken är kamraterna från Kenneth Vikens hemstad bäst i klassen. Sedan EM-uppehållet har Therns trojka kammat in 13 av 15 möjliga pinnar. Under transferfönstret byttes blåvite brassebacken Vilar ut mot MFF-lånet Hugo Andersson. Det vändande mötet slutade 2-1 till IFK Värnamo sedan de blåvita vunnit skottstatistiken mot Giffarna med 10-1.

Fler odds på GIF Sundsvall – IFK Värnamo >

Spel: Bortaseger @ 3,19
Tävling: Superettan
Plats: NP3 Arena
Tid: 15.00
TV: Discovery+

Leicester – Wolverhampton: Hemmaseger @ 1,72

King Power Stadium ska arrangera säsongens första PL-fight under lördagseftermiddagen. Leicester har inte tappat något nämnvärt sedan fjolårets femteplats, däremot har truppen spetsats med ett par intressanta figurer. Forwarden Daka har värvats från RB Salzburg medan mittfältsgnuggaren Soumaré plockades från franska mästarklubben Lille.

Wolverhampton har haft desto mer ruljans i sin vargflock under sommaren. Demontränaren Espirito Santo har stuckit till Spurs medan burväktaren Patricio följt efter sin landsman Mourinho till en annan vargflock, den i Rom. En annan portugis ska hålla ställningen mellan Wolves stolpar i år, José Sá som närmast kommer från grekiska Olympiakos.

De orangesvarta hunddjuren slutade på den nedre halvan förra säsongen och var då 21 poäng fattigare än rävarna i Leicester. The Foxes har inte torskat hemma mot Wolves sedan 2007 och kommer närmast från en meriterande viktoria mot Manchester City i Community Shield. I våras fick Manchester United och Liverpool spö i rävgrytet. Enkel etta.

Fler odds på Leicester – Wolverhampton >

Spel: Hemmaseger @ 1,72
Tävling: Premier League
Plats: Molineux Stadium
Tid: 16.00
TV: Viaplay

Norwich – Liverpool: Båda lagen gör mål @ 1,89

Jojo-laget Norwich var uppe och vände i finrummet och gjorde därefter likadant i The Championship. Kanariefåglarna med Teemu Pukki i spetsen vann brunkarligan i överlägsen stil när finnen själv bidrog starkt med 26 strutar. Nu är frågan om de gulgröna nykomlingarna kan hänga kvar i finrummet, ett mandomsprov väntar redan i premiären.

Liverpool hade något av en mellansäsong under fjolåret efter att ha vunnit Champions League ena säsongen och Premier League direkt därefter. Förra säsongens missöde berodde till stor del på det enorma skadestrul som rådde, världens bästa back är ingen man ersätter i en handvändning.

När Jürgen Klopps kompani 1-1-genrepade mot Athletic Bilbao fanns både Virgil van Dijk och Joel Matip i mittlåset från start. Dessvärre har Andy Robertson skadat sig och skapat ett nytt hål i den rödvita backlinjen. I övrigt ser Pool snäppet sämre ut än under fjolåret eftersom pådrivaren Wijnaldum stuckit till Paris. Fem av de senaste sex inbördes mellan Norwich och Liverpool har innehållit mål i båda burar, bland annat en 4-5-fight här på Carrow Road. Ska vi tippa på 1-2 nu med mål av Pukki, Salah, Van Dijk?

Fler odds på Norwich – Liverpool >

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,89
Tävling: Premier League
Plats: Carrow Road
Tid: 18.30
TV: Viaplay

Trippeln

GIF Sundsvall – IFK Värnamo: Bortaseger @ 3,19
Leicester – Wolverhampton: Hemmaseger @ 1,72
Norwich – Liverpool: Båda lagen gör mål @ 1,89

Totalt odds: 10,37

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100