Trippeln 22/10 – Torsdagstrippel med prima utdelning!

Dagens Trippel

Ärtsoppans dag avrundas med fotboll av hög klass från både Sverige och den europeiska scenen. Superettan serverar både toppjakt och bottenångest, i Europa League förväntas klasskillnad i England. Trippeln ser väldigt solid ut.

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

IK Brage – Ljungskile SK: Hemmaseger @ 1,70

Fler odds på IK Brage – Ljungskile SK

Två grönvita gäng drabbar samman på klassiska Domnarvsvallen i Borlänge. 23 omgångar har avverkats i Sveriges näst högsta serie när IK Brage ligger sjua medan Ljungskile SK återfinns allra sist. Masarna minns sommarens besök i Bohuslän med gott humör, 3-1 till Brage slutade årets första batalj mot LSK.

Ljungskile SK imponerade i Division 1 Södra förra säsongen men år 2020 har visat med eftertryck att bohusläningarna inte håller måttet en våning upp. LSK har gjort en rockad på tränarposten då klubbikonen Jörgen Wålemark lämnade plats åt återvändaren Tor-Arne Fredheim men det blev ingen omedelbar effekt. Efter hemmatorsken mot Västerås SK har LSK åtta raka tävlingsmatcher utan vinst.

Brage är ett betydligt mer homogent och kvalitativt fotbollslag än Ljungskile. Masarna har mer än dubbelt så många poäng som gästerna och hemma i Borlänge är Kleber Saarenpääs sällskap en maktfaktor. I senaste matchen på eget gräs höll IKB stången mot seriedominanten Degerfors, med det i ryggen sitter ettan som en smäck.

Fler odds på IK Brage – Ljungskile SK

Spel: Hemmaseger @ 1,70
Tävling: Superettan
Plats: Domnarvsvallen
Tid: 19.00
TV: Dplay

Jönköpings Södra – GAIS: GAIS +0,5 @ 2,57

Fler odds på Jönköoings Södra – GAIS

Grönvitt mot grönsvart är vad som står på menyn i Smålands Jerusalem. Två formstarka manskap strålar samman på Stadsparksvallen, sett till Superettans tio senaste omgångar återfinns både smålänningarna och göteborgarna inom toppkvintetten.

Jönköpings Södra utkämpar en strid på kniven mot sin rival Östers IF, båda har 42 poäng och dansar på gränsen till allsvenskt avancemang. Andreas Brännströms boys kommer närmast från en rejäl missräkning i Norrland, 2-0-ledningen mot GIF Sundsvall förbyttes till en 3-2-torsk och som lök på laxen visades Degerlund ut så han är avstängd under torsdagen.

GAIS var ett bottenlag under Superettans första halva men därefter har Makrillarna växlat upp rejält och återfinns nu på den övre halvan av tabellen. Stefan Jacobssons gäng vann mot J-Södra på Gamla Ullevi i somras och hissade även segerflagg i Småland vid fjolårets besök här. Att göteborgarna åtminstone nyper en pinne betalar alldeles för bra.

Fler odds på Jönköoings Södra – GAIS

Spel: GAIS +0,5 @ 2,57
Tävling: Superettan
Plats: Stadsparksvallen
Tid: 19.00
TV: Dplay

Leicester – FC Zorya Lugansk: Leicester -1,5 @ 2,02

Fler odds på Leicester – FC Zorya Lugansk

Domnarvsvallen och Stadsparksvallen i all ära men kvällens sista destination är den mäktigaste. King Power Stadium i mellersta England får besök från östra Europa i premiären av Europa League. Leicester har tagit sig till EL-turneringen efter sin suveräna prestation i Premier League där The Foxes slutade femma. På eget gräs vann Brendan Rodgers rävar elva av 19 kamper.

FC Zorya Lugansk slutade trea i det ukrainska finrummet bakom de två dignitärerna Shakhtar Donetsk samt Dynamo Kiev. Den nystartade säsongens start har inte varit lika gladlynt för gästerna som endast vunnit en av sex seriematcher i Ukrainas högsta liga.

Leicester har inlett årets Premier League klart godkänt, The Foxes har vunnit tre av de fem första fighterna och samtliga segrar har skett med god marginal. Rodgers rävar vann med 5-2 borta mot Manchester City och går in som rättmätiga storfavoriter mot de mindre bemedlade gästerna från Luhansk. Även om Vardy har skadebekymmer finns suverän anfallskraft i Tielemans, Ayoze Pérez och Iheanacho. Minst två bollar ska skilja i rävgrytet.

Fler odds på Leicester – FC Zorya Lugansk

Spel: Leicester -1,5 @ 2,02
Tävling: Europa League
Plats: King Power Stadium
Tid: 21.00
TV: –

Trippeln

IK Brage – Ljungskile SK: Hemmaseger @ 1,70
Jönköpings Södra – GAIS: GAIS +0,5 @ 2,57
Leicester – FC Zorya Lugansk: Leicester -1,5 @ 2,02

Totalt odds: 8,83

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100