Trippeln 7/8 – Lördagstrippeln!

Dagens Trippel

Det är dags för smygpremiär på den översta hyllan i fotbollsbutiken under lördagen. Falkenberg mot Sundsvall i all ära men flest lystna blickar lär vilja skärskåda Manchester Citys möte med Leicester på Wembley Stadium. På fransk mark tas trippeln i hamn.

Spelstopp: 16.59

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Falkenbergs FF – GIF Sundsvall: Över 2,5 mål @ 1,83

Falcon Alkoholfri Arena är inte Wembley men vi kan ändå vänta oss ett riktigt kalas vad gäller mål och oväntade aktioner. Varken Falkenbergs FF eller GIF Sundsvall vet hur man bevakar en ledning, för att uttrycka sig snällt. De allsvenskt meriterade föreningarna tippades att ta klivet upp i finrummet i år men vi kan nog redan nu slå fast att så ej blir fallet.

Framför allt Falkenbergs FF har underpresterat kopiöst sett till förutsättningarna. Det räcker att kika på anfallsbesättningen för att inse det, har man Sylisufaj, Bergmark-Wiberg och Kizito att tillgå på den här nivån så ska pianot i princip spela av sig självt. Men icke sa nicke och Hasse Eklund fick kicken efter kräftgången.

Tobias Tuvesson har inte heller fått fason på hallänningarna som ligger allra sist i Superettan efter 14 omgångar. GIF Sundsvall har haft anmärkningsvärt mycket tålamod med sin tränare Henrik Åhnstrand som har seriens största smörgåsbord att tillgå men ändå serveras bara barkisar bakåt. Norrlänningarna kommer närmast från ett makalöst sjöslag där 3-3 stod på tavlan mot Brage sedan kapten Engblom bränt en straff på tilläggstid. Inget lag har släppt in fler mål än Falkenberg så Tuvessons trojka lär inte banga på en ny sväng raggarfotboll.

Fler odds på Falkenbergs FF – GIF Sundsvall >

Spel: Över 2,5 mål @ 1,83
Tävling: Superettan
Plats: Falcon Alkoholfri Arena
Tid: 17.00
TV: Discovery+

Lyon – Brest: Båda lagen gör mål @ 1,72

Även i snigelriket finns fina förutsättningar för nätrassel när Ligue 1 drar igång sin säsong. Under fjolåret var det inget lag i det franska finrummet som gjorde fler mål än Brest och samtidigt släppte in lika många. Den bjussiga spelstilen höll på att kosta de rödvita kontraktet men med en poängs marginal stannade Brest på rätt sida av giljotinen.

Med två poängs marginal slutade Lyon på fel sida av topptrion, som ger chans till spel i Champions League. Men fyrverkerierna var det inget fel på hos Les Gones, inget lag i Ligue 1 var lika målglatt som de blårödvita. 124 baljor var Lyon inblandade i på 38 omgångar. Under sommaren har Memphis Depay lämnat ligafyran men det finns gott om anfallslusta kvar i Kadewere, Paqueta och Ekambi. Dessutom har Lyon återfått Moussa Dembélé som var utlånad till Atlético Madrid.

Träningsmatcher är träningsmatcher men ingenting i något av lagen tyder på att det blir mer tillknäppt framöver. I genrepet förlorade Lyon med 5-3 mot Porto medan Brest torskade med 2-1 mot Mallorca. Senaste fem inbördes möten har också innehållit mål i båda riktningar, senast bleve det 3-2 till Lyon.

Fler odds på Lyon – Brest >

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,72
Tävling: Ligue 1
Plats: Parc Olympique Lyonnais 
Tid: 17.00
TV:

Leicester – Manchester City: Bortaseger @ 1,90

En blandning mellan försäsong och tävling kan man väl kalla jippot vid namn Community Shield. Mötet på Wembley Stadium är en välgörenhetsmatch som anbelangar vinnaren av Premier League samt vinnaren av FA-cupen. Manchester City kan kosta på sig lite välgörenhet med tanke på att de just slagit värvningsrekord.

Jack Grealish plockades in till The Citizens under torsdagen för i runda slängar 1,2 miljarder, den dyraste värvningen en engelsk klubb genomfört i världshistorien. Agüeros arvtagare i tröja nummer 10 lär knappast kliva in och göra en 90-minutare i helgen men man kan lugnt säga att Pep Guardiola har gubbar så han klarar sig.

Phil Foden uppges tveksam till spel på grund av en fotskada, i övrigt är City ordinarie medan Leicester har fyra spelare uppskrivna som saknade, främst försvarschefen Jonny Evans. Förra säsongen skiljde det 20 poäng mellan dessa blåklädda bataljoner och jag tror det kommer vara minst samma differens denna säsong. CIty har vunnit fyra av de senaste fem inbördes och till rådande odds får Guardiolas guldgubbar förtroendet att sätta tonen direkt.

Fler odds på Leicester – Manchester City >

Spel: Bortaseger @ 1,90
Tävling: Community Shield
Plats: Wembley Stadium
Tid: 18.15
TV: TV10, Viaplay

Trippeln

Falkenbergs FF – GIF Sundsvall: Över 2,5 mål @ 1,83
Lyon – Brest: Båda lagen gör mål @ 1,72
Leicester – Manchester City: Bortaseger @ 1,90

Totalt odds: 5,98

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100