Vem vinner Champions League-finalen 2023?

  • 100% upp till 1000 kr
  • Omsättningskrav 8x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om Bethard
  • Nylanserad hemsida
  • Snabba uttag
  • Grymma odds
Vem vinner Champions League-finalen 2023 odds

Söndagen den 10 juni kommer fotbollsvärlden att rikta blickarna mot Atatürk Olympiska Stadion i Istanbul, när Manchester City och Inter Milan möts i Champions League-finalen. Vem som vinner finalen är på förhand solklart enligt spelbolagen då Man City ges låga odds på de engelska mästarna.

Man City har siktet på sin första CL-titel

Manchester City, som har dominerat Premier League de senaste säsongerna, har haft siktet på CL-bucklan en längre tid. Närmast kom City 2021 när man nådde finalen. Men föll på målsnöret med uddamålet mot ligarivalen Chelsea.

Nu har Manchester City chansen igen och har oddsen på sin sida av vinna finalen den 10 juni mot italienska Inter. City var visserligen favoriter mot Chelsea i finalen 2021 men denna gång är oddsen riktigt låga på att Pep Guardiolas mannar vinner finalen denna gång.

Det mesta talar för att City vinner finalen

Att Manchester City är storfavoriter att vinna årets final är kanske inget som man reser ögonbrynet åt. Oavsett motståndare i finalen så hade City haft oddsen på sin sida. Nu möter man ett Inter som haft tur med lottningen hela vägen genom slutspelet och som inte har samma stjärnglans som detta City.

På pappret så har City bättre spelare på nästan alla positioner och ett stabilt grundspel med en bred trupp som gett dem tre raka PL-titlar. Adderande av anfallaren Erling Braut Haaland till denna säsong har gett Manchester City en helt ny dimension i sitt spel, och han har dessutom öst in mål som ingen annan tidigare i Premier League och leder inför finalen skytteligan i CL med 12 fullträffar.

Allt talar därmed för att Manchester City vinner finalen och sin först Champions League-titel.

Så säger oddsen om vem som vinner Champions League-finalen

Manchester City är som sagt klara oddsfavoriter. Och om vi kikar på oddsen vem som vinner Champions League-finalen så ger exempelvis bet365 oddset 1.40 och bethard 1.43 på 1X2 Att City vinner. Det är stor konstrast till oddset på Inter som ger 7.00 hos bet365 och 6.50 hos bethard.

På 12, dvs vem som vinner titeln, så ger ett bet hos bethard 1.20 på City och 4.45 på Inter. Samma spel hos bet365 ger 1.22 respektive 4.33 gånger pengarna.

Gå till Bethard

Så vem vinner CL-finalen 2023?

I min bok så är det Manchester City som bara ska vinna detta. Med det sagt så ska man inte räkna bort Inter. Kan de försvara sig till ett resultat som ger förlängning och kanske tom straffar, då kan allt hända när nerverna slår till.

Då spelas finalen

Avspark för finalen är 21:00, svenska tid, den 10 juni. Finalen kommer att spelas på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul.

FAQ: Champions League-finalen 2023 – Vem vinner?

Vilka lag kommer att mötas i finalen?

Vem vinner Champions League-finalen 2023?

Vilket lag anses vara favoriter att vinna finalen?

Vad säger oddsen om vem som vinner CL-finalen?

Finns det någon möjlighet för Inter att vinna finalen?

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 2 juni, 2023