Uppmärksammad seriefinal inleder helgen

I vanlig ordning spelas en hel del fotboll i helgen. Och vi bjuds på tre riktiga godbitar. Men först ska det spelas seriefinal i hockeyallsvenskan.

Att Leksand skulle ligga i topp i hockeyallsvenskan var nog de flesta experter rörande överens om innan säsongen drog i gång i september. Men att laget skulle möta hyllade Växjö Lakers i en seriefinal i slutet av november var det förmodligen få som hade räknat med.

Ikväll möts dock lagen i en match där vinnaren toppar serien efter 20 spelade omgångar. Växjö spelar på hemmais och imponerade stort i Malmö senast. Här är oddsen för kvällens batalj mellan Växjö och Leksand.

Flera fotbollsgodbitar i helgen
Helgens absoluta höjdpunkt i fotbollseuropa hittar vi i Italien och Serie A där Zlatan Ibrahimovic ställs mot Olof Mellberg. Inter tar emot Juventus i en match som vi tror slutar med delad pott.

Även i Spanien och La Liga spelas en högintressant match mellan Sevilla och Valencia. Femman Sevilla och trean Valencia har lika många poäng och jagar Barcelona i toppen. Blir det kryss även här?

Slutligen tar vi oss till England och Premier League där Aston Villa tar emot Manchester U. Aston Villa tog en imponerande skalp förra helgen när man bortaslog Arsenal. Ny skräll månne?

Helgens bästa spel tror vi annars är Napoli – 1,62 (Ladbrokes), Villarreal – 1,50 (Unibe, Expekt) och Tottenham – 1,80 (Eurobet).

Skribent: Johan

Skriven den 21 november, 2008