Återblicken

Klassiska lag utmanar på allvar

”Hur det slutar, det vet i sjutton. Men en sak är säker, Premier League starten lovar mer än på mycket länge och vi kan se fram emot en mycket intressant säsong. Inte minst ur spelsynvinkel!”

Fotbollsspelare är också människor

Jag tycker det är intressant med psykologi och jag tycker det är intressant med fotboll. Det borde således också bli intressant att blanda de två företeelserna. Därför tänkte jag ägna min onsdagskrönika till att analysera pressen på fotbollsspelare. Man skulle kunna säga att pressen på fotbollsspelare har skjutit i taket, särskilt under den här sommaren…

Anpassa laget efter motsånd!

”Frågan vi ställer oss nu är: Vilka spelare passar bäst i Parken? Svaret är inte helt givet? men välj spelare efter förväntat matchbild, välj spelare i form och framförallt, välj spelare efter motstånd”

DIF och Bajen åker ur!

”Jag tror personligen att ÖIS kniper kvalplatsen efter en heroisk upphämtning och att det osannolika händer. Djurgården och Hammarby åker ur! Hur otroligt det än låter?”

Höst-Vår ett måste!

”Jag tror inte att ett skifte gör att vi automatiskt kommer få se våra allsvenska klubbar gå längre i Europa. Men jag är helt övertygad om att de klubbar som vill ut får bättre förutsättningar, samtidigt som de successivt kommer att höja kvaliteten på svensk fotboll.”

Den sjuka fotbollsvärlden!

I det här fallet hoppas jag faktiskt att Berlusconis förslag går igenom och gör kunskaperna i fotboll till det som betyder något igen och inte blir stenrika shejkers leksaker!

Dags att förnya mittfältet!

”Därför bör spelare offensiva spelare som Viktor Elm, Samuel Holmén, Pontus Wernbloom ges chansen att spela in sig ordentligt. Spelare som har det offensiva tänket i ryggmärgen och som fortfarande har den där riktiga hungern kvar. Och som älskar att fylla på i straffområdet.”

Michael Schumacher – Galning eller helgon?

”Jag kan i mångt mycket tycka det är ett smärre mirakel att en förare som far in i en vägg i 200 km/h bara efter en vecka står på benen och vill tävla igen. Det är väl lite charmen med motorsportutövarna. De verkar vara gjorda av stål. Personligen drömmer jag fortfarande mardrömmar efter provkrocken man…

Zlatan ”Week”

”Det har varit en händelserik tid för Zlatan, minst sagt. Han har bytt Italien mot Spanien och givetvis under denna s.k. ?silly seasion? så snålas det inte på ordflödet från något håll. Det skulle väl i så fall vara från Zlatan själv. Han verkar mest tagen och väldigt nöjd med hela. Att få spela fotboll…

Silly Season – vilken röra

”Vi är mitt uppe i fotbollens löjliga säsong – där alla rykten, spekulationer och transfers sker. Jag kan tycka att det i mångt och mycket är ganska roligt att följa galenskaperna vilka allt som oftast inte har någon som helst grund. När man däremot sätter Sverige i relation till det här blir det nästan komiskt.”