OS-fotboll damer: Sverige – Tyskland

De svenska fotbollsdamerna ska i kväll möta Tyskland i en osannolik final i Rio-OS. Sverige har hankat sig fram genom turneringen och i slutspelet slagit ut både USA och Brasilien och nu är det alltså Tyskland som står för motståndet i finalen. Ett Tyskland som Sverige haft svårt mot tidigare och oddsen är återigen emot svenskorna, men kan de överraska igen tro?

Matchstart: 22:30
TV: TV3, Viasat Sport, Viasat Fotboll, Viasat OS 5
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,48 – 3,90 – 7,00
Går vidare (1-2):1,29 – 3,30
Över/under 2,5 mål:2,15 – 1,62
Att båda lagen nätar:2,45 – 1,55

Odds från Unibet >

Sverige övertygade inte i gruppspelet i damernas fotbollsturnering i Rio-OS och tog sig vidare till slutspelet med endast en seger vilket räckte för att bli den andra bästa trean. Väl i slutspelet så mötte svenskorna de regerande mästarna USA och vann efter 1-1 under ordinarie tid och ett straffavgörande. I semifinalen så ställdes Sverige mot hemmanationen Brasilien som givetvis hade siktet på guldet, men återigen var det övertid och straffar som ledde fram till att svenskorna tog sig vidare till en final där man möter ett Tyskland som haft en betydligt enklare resa.

Sveriges taktikförändring med ett mer defensivt spel har lett till två osannolika segrar och det är inget som talar för att den taktiken kommer att ändras mot ett Tyskland som Sverige har haft svårt mot genom åren.

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så talar de återigen kraftigt emot en svensk seger och ett spel hos Unibet ger 1,48 på Tyskland och hela 7,00 på Sverige som vinnare under ordinarie tid. Med nytt ett straffavgörande eller övertidsavgörande inräknat så ger ett spel hos Unibet 1,29 på Tyskland och 3,30 på Sverige som vinnare.

Nu håller vi tummarna för att svenskorna håller i detta och tar en ny osannolik seger och Sverige andra OS-guld!