Vinter-OS: Bronsmatch Schweiz – Sverige damer

Damkronorna möter Schweiz i dagens bronsmatch i damernas ishockeyturnering i Sotji-OS. Schweiz har visat upp en stabil defensiv turneringen igenom och det kommer att bli en tuff motståndare.

Matchstart: 13:00
TV: Tv10, Viasat OS 4
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 2,85 – 4,05 – 2,10
Att vinna medalj: 2,20 – 1,62

Odds från Unibet

Damkronorna blev tyvärr utklassade i semifinalen mot USA, kanske inte helt oväntat, och kommer i dag att möta Schweiz i kampen om en bronsmedalj.

Målvakten Florence Schelling nyckelspelare i Schweiz

Schweiz slog först ut Ryssland med 2-0 i kvarten och nollade Kanada i två hela perioder i semifinalen, även om de förlorade med 3-1. Nyckeln till Schweiz framgångar i denna turnering är målvakten Florence Schelling och som givetvis kommer att bli en mycket viktig pusselbit i dagens bronsmatch.

Valentina Lizana Wallner viktig i det svenska målet

Damkronornas förstamålvakt Valentina Lizana Wallner har också varit en stor del i att man nu är i en bronsmatch och räddat Sverige vid flera tillfällen. Det kommer att bli en match i matchen mellan Wallner och Schweiz målvakt Schelling. Det som dock är positivt för Damkronorna är att man har en bra reserv i Kim Martin, som kan ta över platsen mellan stolparna vid behov och som är väldigt bra på att ta straffar vilket hon bland annat visade när Sverige vann mot USA i Turin-OS 2006.

Damkronorna oddsfavorit

Kollar man på oddsen är Sverige favorit, både innan och efter en eventuellt förlängning och straffar. Ett spel på att Damkronorna vinner under ordinarie tid ger oddset 2,10 och vid en förlängning eller straffar 1,62 gånger pengarna hos Unibet.