Vi söker speltipsare. Gillar du att skriva och är en fena på betting? Kontakta oss

Curling i Vinter-OS 2014

I Vinter-OS har curling varit med på programmet  sedan Chamonix-OS 1924. Sporten får kanske inte så mycket uppmärksamhet förutom vid de stora mästerskapen där de svenska lagen brukar prestera i topp.

I Sotji-OS 2014 kommer curlingturneringarna att pågå mellan den 10 och 21 februari, mer eller mindre under hela OS:et, med många matcher varje dag. Vilket ger dig många chanser att betta.

Curling är en sport som många inte är intresserade av till vardags. Men när Vinter-OS närmar sig så ökar intresset direkt, både i media men även bland gemene man.

Kort om Culing

I curling tävlar man i lag med fyra medlemmar i varje lag. I en match så spelar ett lag mot ett annat och varje lag ska då skjuta stenar sidan av isbanan till boet på den andra sidan. Boet ser ut som en måltavla med ringar i olika färger och det gäller att komma så när mitten som möjligt med lagets alla stenar. Varje match består av 10 omgångar och i varje omgång har lagen åtta stenar vardera som de ska förvalta.

Medaljchanser för Sverige i Sotji-OS

Sverige kommer att delta i både herrarnas och damernas turnering med Lag Edin respektive Lag Sigfridsson. Damernas lag gör debut i OS och har ett gediget arv att försvara med två raka OS-guld som Lag Norberg tog hem både 2006 och 2010. Förhoppningarna är stora för medaljer för både damerna och herrarna vilket är oddsen från spelbolagen talar för.

Kanada favoriter i både damern och herrarnas turneringar

Även om de svens lagen står högt i kurs är det ändå curlingtokiga Kanada som är stora favoriter i både herrarnas och damernas turneringar och skickar två lag som kommer att bli svåra att besegra.