OS är över – men fotbollen rullar vidare

Sommar-OS är över för den här gången och trots en del svenska medaljförhoppningar under helgen blev det inget guld den här gången. Bara att ta nya tag till nästa London om fyra år. Men helgen bjöd också på annan sport än Olympiska tävlingar.

Inte heller de sista svenskhoppen i OS i Peking lyckades ta en guldmedalj. Bordtennisens Jörgen Persson lyckades inte besegra världsettan Wang Hao i semifinalen och i bronsmatchen var krafterna slut för den här gången. Persson slutade fyra, men hans spel i turneringen var ändå en av de svenska höjdpunkterna i Peking.

Inte heller kanotisten Anders Gustavsson hade någon lycka med sig i finalen på 500 meter K1. Gustavsson slutade sjua. Lördagens resultat innebar att Sveriges medaljskörd stannade på fyra silver och ett brons. Då räknar vi inte Ara Abrahamian brons eftersom han officiellt blev av med medaljen efter prisceremonin, men prestationen glömmer vi inte.

Kalmar FF ryckte då Elfsborg föll
Helgen som gick bjöd också på en hel del fotboll runt om i Europa. I Allsvenskan ryckte Kalmar FF i toppen efter Elfsborgs förlust i Örebro. Kalmar bortabesegrade Gais med 4-1. I botten tog Ljungskile en mycket viktig 2-0 seger i hemmamötet med GIF Sundsvall.

Liverpool och Chelsea övertygar
I Premier League ser Liverpool och Chelsea starka ut efter uddamålssegrar över Middlesbrough och Wigan. Båda klubbarna har inlett säsongen med två raka segrar. Sämre gick det för Arsenal som föll mot Fulham på Craven Cottage.

Supercupmöten i Spanien och Italien
I Spanien och Italien var det supercupmöten mellan liga och cupvinnarna. I Spanien besegrade Real Madrid Valencia med sammanlagt 6-5 efter att det andra mötet av två slutat 4-2. I Italien spelade Zlatan Ibrahimovic 120 minuter i matchen mot Roma. En match som Inter efter straffar. Zlatan gjorde inget mål under de 120 minuterarna men slog in sin straff i straffavgörandet.