Karjala Cup: Sverige – Tjeckien

Idag inleds Karjala Cup och Sverige kommer att möta Tjeckien i premiären. Matchen kommer att spelas i Gävle, i Läkerol Arena, och på hemmais är Sverige givetvis favorit.

Matchstart: 19:00
TV:  Tv10
Odds (1-X-2): 1,94 – 3,45 – 2,58 (RedBet)

I truppen till Karjala Cup så finns det en handfull spelare som fortfarande har chans att kommer med i truppen Sotji-OS. Till SVT meddelade förbundskapten Pär Mårts att det endast finns plats för två europeiska spelare i OS-truppen. Av de i nuläget 66 uttagna i OS-truppen är det endast sju från Europa. Av de sju är det fyra spelare som kommer att vara med i Karjala Cup; Fredrik Pettersson, Joel Lundqvist , Martin Thörnberg, samt Simon Hjalmarsson som nu ska visa för Pär Mårts att de har i OS att göra. Förutom de fyra ovannämnda spelarna så är även Jimmie Ericsson, Staffan Kronwall och Niklas Persson även aktuella för OS-truppen.

Oddsen inför kvällens match talar till Sveriges fördel och RedBet ger 1,94 gånger pengarna för en svensk seger och 2,58 gånger pengarna om Tjeckien skulle vinna.

Förra året så blev det platt fall för Tre Kronor i Euro Hockey Tour och denna säsong inleddes med ett svagt resultat med endast en seger i Kajotbet Hockey Games.

Nedsläpp i dagens möte är klockan 19:00 och kommer att visas i Tv10.